Mam powazny problem!!! 318 IS COUPE (E-36)!!! Doradzcie!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam 318is Coupe 94 rocznik. Po zakupie wlozylem w auto sporo kasy aby bylo sprawne i do jazdy. Jestem zadowolony z fury ale powazny problem zaczal sie kiedy uslyszalem lekki halas w okolicy lancuch a 3 dni puzniej zerwal mi sie ten zasr... lanczuch .
Tu mam pytanko do Was. Co mam zrobic??? Kasa nie gra tu wielkiej roli wic co zrobic, czy wymienic motor i na jaki, lub moze generalke zrobic. wazna sprawa. Odkad go klupilem bral mi kolo 12 litrow bezyny i na 2000 kilometrow lykal 0,5 L oleju. Kilometrow na liczniku mam 160000 ale jestem pewien ze to gowno prawda i ze ten motor ma kolo pol miliona. Poradzcie co byscie zrobili w tej sytuacji.

[ wiadomość edytowana przez: 82cresh dnia 2006-10-07 15:02:44 ]

[ wiadomość edytowana przez: 82cresh dnia 2006-10-07 16:38:45 ]

Co do spalania to w normie no a olej to już gorzej nie powinien brać nawet setki No i ten łańcuszek to już bardzo kiepsko Proponowałbym jakiś dobry warsztat w którym oszacują ile bedzie kosztowała naprawa silnika (jednak nie bedzie to tanie) Wymiana to kupa zabawy nie wiem czy warto sie bawić w przeróbki chyba że taki sam czyli IS ale nie wiesz jaki dostaniesz i czy nie będzie w podobnym stanie Pozdro

Cytat:
2006-10-07 14:05:27, 82cresh pisze:
Mam 318is Coupe 94 rocznik. Po zakupie wlozylem w auto sporo kasy aby bylo sprawne i do jazdy. Jestem zadowolony z fury ale powazny problem zaczal sie kiedy uslyszalem lekki halas w okolicy lancuch a 3 dni puzniej zerwal mi sie ten zasr... lanczuch . Tu mam pytanko do Was. Co mam zrobic??? Kasa nie gra tu wielkiej roli wic co zrobic, czy wymienic motor i na jaki, lub moze generalke zrobic. wazna sprawa. Odkad go klupilem bral mi kolo 12 litrow bezyny i na 2000 kilometrow lykal 0,5 L oleju. Kilometrow na liczniku mam 160000 ale jestem pewien ze to gowno prawda i ze ten motor ma kolo pol miliona. Poradzcie co byscie zrobili w tej sytuacji. [ wiadomość edytowana przez: 82cresh dnia 2006-10-07 15:02:44 ] [ wiadomość edytowana przez: 82cresh dnia 2006-10-07 16:38:45 ]

12 litrow to chyba KITA po miescie, u mnie w trasie 7 litrow zre, w miescie do 9, nie mam LPG

12 do 14 i to nie sciema. Po co mial bym sciemniac. Takich mamy mechcnikow w Polsce i warsztaty. Szukalem przyczyny ale za silnik to sie nie brali bo jest wpozadku a pozatym to nie chca zabardzo dotykac sie takich robutek. Szkoda gadac Pozdro

ogolnie jest tak ze malo jest mechanikow ktorzy podejmuja sie napraw w BMW , bo wiedza ze jak cos im nie wyjdzie beda mieli problem, wola robic wszelakie fiaty, vw sa prosciejsze w budowie i nie tak skomplikowane jak BMW. Musiales kupic pewnie dorznietego ISa skoro silnik polecial i palilo jak 325.

AMEN

??????????????????????????????

Cytat:
12 do 14 i to nie sciema. Po co mial bym sciemniac

Palił Ci zbyt dużo. A żeby łańcuch strzelił to też coś mało zwykłego...najpierw powinien Ci się rozciągnąć, pozmieniać fazy rozrządu...no ale cóz, każdy egzemplarz jest inny.
Szukałbym innego motoru za 1500 - 2000 zł.
Pozdr.

nie za wiele opini i wskazowek od Was. Dzieki

Najtaniej będzie ci wrzucić taki sam silnik jak masz. Proponuje jakiegoś rozbitka - najtaniej wyjdzie pojechać do Niemiec po coś takiego. W końcu daleko nie masz

no i tu jest problem. Bo jestem za morzem w szwecji i troszke daleko mi do Polski a co dopiero do Niemiec. Tym bardziej ze silniek nie dziela hehe