MotoNews.pl
3 Board computer (204630/0) - PT

Board computer

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w mojej e34 m50 mam board computer..oczywiście jest on sprawny, wszystko pokazuje wyświetlacz wszystkie funkcje..natomiast mam problem z podświetleniem przycisków..
Do niedawna wszysktkie przyciski były podświetlane małą "kropką"
..jadąc wczoraj wieczorem zauważyłem że nie świecą..Problem napewno tkwi w wypaleniu sie żaróweczki, czy może kilku??
Nie wiem..Panowie jak sie tam dostać, bo jednak jadąc wieczorem brakuje mi tego podświetlenia komputerka
Czy to dużo pracy by to rozebrać czy może wizyta u elektryka..??

wyciagasz panel od ogrzewania i zobaczysz tam wajche od BC wciskasz i BC wyjezdza nie pamietam czy sa 2 czy jedna zarówa ale zdecydowanie elektryk do tego potrzebny nie jest

no to fajnie jak moge sobie sam z tym poradzić, ale teraz pytanie: jak wyciągnąc panel od ogrzewania??

a moze tak wiecej inwencji własnej? delikatnie podwazasz z lewej strony np srubokretem, uwarzasz na tapicerke i juz hop wychodzi cały

Czy wyświetlacz BC powinien być podświetlany i czy podświetla go żarówka. U mnie jest ciemny i kiepsko widać cyfry.

inijatywe??
sam chce to rozebrać ale nie wiem jak, ściągnołem dwie zaślepki po bokach, odkręciłem cztery śrdubki..podważam kobinuje i nic nie wychodzi..mowa o całości tego panelu, czy tylko tam gdzie są pkrętła od nawiewu i suwaki??

Cytat:
2008-01-24 15:38:55, mibhell pisze:
a moze tak wiecej inwencji własnej? delikatnie podwazasz z lewej strony np srubokretem, uwarzasz na tapicerke i juz hop wychodzi cały

nio własnie chyba sa dwie jedna do wyswietlacza druga do klwiszy, wyswietlacz ma ładnie na bursztynowo swiecic w momencie wł. swiateł lekko przygasa

Cytat:
sam chce to rozebrać ale nie wiem jak, ściągnołem dwie zaślepki po bokach, odkręciłem cztery śrdubki..podważam kobinuje i nic nie wychodzi..mowa o całości tego panelu, czy tylko tam gdzie są pkrętła od nawiewu i suwaki??

Opisałem wyzej jatk to zrobic :/ daj foto to Ci strzałka pokaze

ogólnie już to zrobiłem, nowa żaróweczka wszystko świeci elegancko..ale zawsze gdy zrobie jedno,popsuje drugie..
Gdy odłączałem sobie radio, niestety na przekręconym kluczyku..teraz gdy podpinam radi, gra chwile potem gasnie..zrobiło sie jakieś zwarcie i teraz lipa..zupełna
Może coś radio uratować??
JVC kd coś tam hehe..

wielka kappaa..
dziś sobie jade i znów komputerek nie podświetlony, chodzi o to małą plastykiwą obudowe żarówki, czy zmienialiście całość czy sama żaróweczke..bo tam trzeba przylutować druciki z żarówki chyba, troche zabawy..
można kupić cały wkład do komputerka??
Nie wygląda za fajnie jak BC nie świeci..

Cytat:
2008-01-30 00:03:09, kosmat pisze:
wielka kappaa.. dziś sobie jade i znów komputerek nie podświetlony, chodzi o to małą plastykiwą obudowe żarówki, czy zmienialiście całość czy sama żaróweczke..bo tam trzeba przylutować druciki z żarówki chyba, troche zabawy.. można kupić cały wkład do komputerka?? Nie wygląda za fajnie jak BC nie świeci..

zrobione/ polutowane/ koniec wątku

tak wymienia sie cała zarówke z plastikowa obudowa..

gratulacje