| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Suchy (M) TOYOTA SPAMER Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-11-04 19:47:12 ja bym juz 1.6 nie wstawiał
4afe słyna z tego że lubia olej tak jak pisze czapczap 1.8 albo 2.0 |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2006-11-06 21:38:05 Zacznij od Allegro. Tam jest parę silników. Swojego czasu sam też szukałem, ale dałem do roboty. Jak kupiłem to okazało się że zajechany. Zresztą już kiedyś pisałem o tym. Szukałem i szukałem ,ale kumpel polecił mi dobrego fachowca od Japońców i choć wywaliłem na tą robotę 2500 to jednak teraz jestem zadowolony. Jak kupisz inny za 1500-2000 to nie wiesz kiedy zdechnie a jak Ci zrobią DOBRZE- nabierasz nadziei.
Uszy do góry- zawsze może być gorzej! Pozdrawiam |
midget TOYOTA DRIVER Carina E Opole | 2006-11-06 21:39:18 aaa... dodam, że mam ten sam silnik. |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-11-07 09:55:58 poszukaj na Allegro gościa o nicku "pinek264", biorę od niego części...
jeśli Ci powie że coś jest sprawne, tzn że jest sprawne, nie ma ściemy że "paaanie, jest super" a potem kupisz i wałek... ma kilka Cari, więc na pewno coś znajdzie, i ceny też ma dobre... pzdr |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-11-07 10:00:56 A mnie to od zawsze korcilo zeby wsadzic do mojej E-10 3SFE albo 3SGE..mysle zeby sie zmiescił, jak 1.8 sie miesci w standardzie to 2.0 pewnie tez
|
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-11-11 23:24:38 1,8 (7A-FE) to jest ta sama konstrukcja silnika co 1,6 (4A-FE) poprostu jest to ten sam silnik rozwiercony do 1,8 , olej tez niestety lub brac przy wiekszym przebiegu ale zwykle wina uszczelniaczy to jest co do przekładki na inny silnik to nie kończy sie to tylko na silniku , trzeba komputer sterujący czyli sterownik zmienić , nawet w 7A-FE jest inny jak w 4A-FE choć silnik z wyglądu taki sam prawie i tak jak mówiłem rozwiercone 4A-FE to jest , pompa paliwa ma inne ciśnienie zwykle , cewka do wymiany , pompa wspomagania w silniku 2,0 jest inna , osprzęt silnika do wymiany pod inny wiekszy silnik , najmniej jest pierdzielenia sie z przekładką z 1,6 na 1,8 , w Szczecinie pamietam ogłaszał sie szrot co miał silnik z Cariny co miała przebieg tylko 700 mil , przywiezioną z anglii z zakładu testującego zamki , miałem okazję taką Primerę miec z 95 roku i faktycznie auto prawie nowe było choć miało juz 10 lat , widziałem co jakis czas ogłaszją sie na allegro i ten silnik równiez wystawiają lub tak jak pisał marcinm , pogadac z pinkiem z allegro , jest on z Tarnowa i wsumie widziałem wysprzedaje teraz czesci do Carin a wiec moze by miał jakis dobry silnik , chyba ze chcesz sie pobawić w przeróbkę na 2,0 GTi to mam takie trzy silniki |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2006-11-12 15:31:31 Chciałem kupic od pinka spryskiwacze do lampek ale za duzo sobie ceni.Poszukalem i znalazlem goscia z cari GTi kolo Łodzi i tam jest jeszcze caly silnik z osprzetem ,moc 174KM.Bylem ,widzialem.Drogo nie bedzie chcial bo juz troche tam stoi. |
butal Dzierżoniów | 2006-11-12 19:29:20 Witam i dziękuję za pomoc. Kupiłem Angielską wersję Cariny z silnikiem 1.8. Teraz to mam dylemat : Co jeszcze przełożyc? Moja Carina była w wersji ubogiej ,a ta jest wypasiona. A tak wogle to mam teraz części na sprzedaż. |
sterciu T E L E T U B I Ś wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-11-13 22:07:45
ja bym przekładał wszystko co jest lepsze czyli elektryke i takie tam pierdoły ja jak pierwszą Cari z anglii miałem to pół jej znalazło sie w mojej ewentualnie jak masz klime to moge tanio odkupic |
butal Dzierżoniów | 2006-11-27 06:38:17 No, teraz przełożyłem silnik 7a-fe.Ale auto po zapaleniu po paru sekundach gaśnie. Zmieniłem pompę paliwa i nic to nie dało. Co jest grane?Pomocy...
|