Midland 1001z

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bylem dzis w sklepie CB w Aleji Krakowskiej. Chcialem sobie obejrzec unidena 510. Ale facet ktory tam siedzi polecil mi Midlanda 1001z. Baaardzo malo popularne radio, podobno jest to nastepca Cobry. Midlandzik jest bardzo malutki i leciutki co mi bardzo odpowiada. Kosztuje 300 zl czy 320 zl. Powiedzial ze jest duzo lepszy od alana 100+ i troszke lepszy niz uniden. Wyglada to tak:

Zna ktos to radio? Warto? Prosze o porade, bo juz jestem zdecydowany, teraz czekam tylko na wyplate i kupuje. Warto sie w to pakowac czy lepiej wziasc Unidena?

a wspomniał może z czego wynikają róznice pt "lepszy od"?

no powiedzial ze lepsza slyszalnosc, brak szumow, zaklocen itp...

No nie wiem. Z tego co doczytałem to 1001z nie ma ANL...jak dla mnie to dośąć podstawowa kwestia jeśli chodzi o szumy / ich brak

no wlasnie ja tez na to zwrocilem uwage. To gosciu powiedzial ze to tylko w fiatach sie sprawdza... Ze niby w fiacie sa jakies wieksze zaklocenia niz w pugu lub daewoo (autko mojego taty) Cos mi niechcialo sie w to wierzyc...

Focus, wstrzymaj się!
Po pierwsze: Midlanda 1001z możesz kupić na Waliców za 280 zł. Po drugie: ANL nie tylko we Fiatach jest potrzebny. U mnie w Hyundaiu też, jak chcesz to możemy się spotkać, podłączymy u Ciebie mojego Unidena i sprawdzimy czy zakłócenia z instalacji elektrycznej samochodu wchodzą na radyjko. U mnie jest ANL, więc będzie można to ładnie sprawdzić.
Masz okazję to sprawdzić, więc zaczekaj kilka dni Do niedzieli, albo poniedziałku - wtedy będę w Wawie

oki czekam Daj mi dokladny adres tego sklepu na walicow. Wpadles na genialny pomysl hehe Podlaczamy twoje radio u mnie I tak juz moze zostac na stale

Za 3 stówy może zostać na stałe u Ciebie
Dokładnego adresu sklepu nie pamiętam, była o nim mowa na forum, ktoś mówił że jest kiepski, ale moim zdaniem ceny mają bardzo przyjemne, a jestem skąpy i nie lubię przepłacać, więc zbadałem ten temat dogłębnie I nadal uważam że sklep jest OK, tylko nie wolno się kierować radami sprzedawcy, który faktycznie twierdzi że wszystko jest dobre i poleca wszystko
Trzeba wjechać od ul. Grzybowskiej w uliczkę obok przychodni i tam będzie szlaban parkingu osiedlowego... panu w budce mówi się że do sklepu CB i wpuszcza bez problemu

No ja jak pisalem gdzies tam w temacie wynalazlem goscia na allegro co za 450 zl daje mi radio i antene. Wiec cena calkiem niezla chyba

Wszystkie tego typu oferty jakie znalazłem na allegro były niekorzystne dla kupującego. Radio wychodziło w tej samej cenie co u innych a antena drożej

czyli co? atakowac walicow?

No Unidena na Waliców bym nie kupił bo jest drogi. Za to Midland 1001 jest tańszy lub w tej samej cenie co na allegro u niekótrych (280zł). Wszystkie anteny Sirtela również są tańsze niż gdzie indziej. A reszta nie wiem.
Ja osobiście bym Midlanda 1001 nie kupił - kosztuje niewiele mniej niż Uniden 520XL, a nie ma ANL (no np u mnie jest to konieczne) i RFGain (regulacja czułości odbiornika przydatna w mieście). Jest uboższy po prostu od Unidena, a i nie ma wiele więcej niż 100+...

no dobra to teraz poradz jaka antene do tego. Oczywiscie magnes i dlugosc tak gdzies 100-120 cm. Dzis ogladalem 150 i jest strasznie dluga...

Wielka pomyłka koledzy, to nastepca Alana 100 oprocz rzeczy technicznego uzywania nie zmieniono nic. Cenna kosmos przynajmniej u was w Wawie. Najlepiej posluchaj radyjka w sklepie powinni miec taka mozliwosc.

W tym przedziale znajdzie się przyzwoitą antenkę magnesową w granicach 100-140 zł.

kurdesz... Zrobilem sobie wczoraj subskrypcje na allegro na unidena i dzis poszedl pojawil sie uzywany 510 w wawie i mial chyba opcje kup teraz 190 zl... I poszedl... A dopiero teraz moglem usiasc przy kompie i sprawdzic poczte

[ wiadomość edytowana przez: Focus dnia 2005-06-30 16:51:53 ]

Focus, wcale nie poszedł. Cały czas jest na allegro używany Uniden 510 z Warszawy z opcją Kup Teraz za 190 zł...

to jest drugi :: Od tego samego goscia byly dwa :: Wczoraj chcialem jechac go ogladac i chyba wziac, ale ten nie ma zadnych papierow... Radio czasem bedzie jezdzci w taksowce, wiec papiery musza byc. Zoltki (miejskie) i ITD lubia zwracac uwage na takie szczegoly...

[ wiadomość edytowana przez: Focus dnia 2005-07-02 13:10:28 ]

Hmm... ale jakie papiery chciałbyś mieć? Zgodnie z obowiązującymi przepisami wystarczy "metka" CE na obudowie radia. A jeśli potrzebujesz deklarację zgodności w papierku to do tego modelu nie problem ją zdobyć...

no chodzi o deklaracje badz homologacje. KLIK czytnij sobie A w jaki sposob mozna ja zdobyc? Trzeba by pewnie do tego urzedu radiotelekomunikacji i czegos tam tak?