| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
baz-e30 BMW Member 328iA Touring & E36 ... Zielona Góra | 2005-09-19 15:25:28 biem ma racje normalne jak wyciagniesz bagnet to faluje i nawet moze zgasnac tak jak z korkiem od oleju |
KUKI BMW5 warszawa | 2005-09-19 15:54:39
Aja słyszałem ze własnie stare silniki BMW powinny zgasnąć jak sie im odkreci korek od oleju i zresztą potwierdzone to na przykładzie E28 520 znajomego które jeżdzi do dzis a od kupna mineło z 5 lat |
baz-e30 BMW Member 328iA Touring & E36 ... Zielona Góra | 2005-09-19 16:14:09 smieszna macie teorie to ciekawe po co nam odma
i dlaczego jak się ją odepnie to motor zaczyna kuleć az do zgasniecia
przedmówca ma rację i tak powinno być a co do przedmuchów i lewego to jak odepnie się odmę lub sćiagnie korek i nie ma róznicy to wtedy mamy z tym właśnie doczynienia polecam przetestować |
hz10 BMW Member starachowice | 2005-09-19 17:14:47 baz ma racje chodzi o to że po rozszczelnieniu układu(wyjęcie bagnetu odkręcenie korka )silnik będzie nierówno pracował a nawet moze zgasnąć na wolnych obrotach |
e36kompakt Warszawa | 2005-09-19 18:13:56 przestańcie panowie bo ktoś wejdzie na forum i się wystraszy beemek do końca życia a nie lepiej jak ktoś ma wątpliwości co do żywotności zrobić pomiar sprężania? daje on sporo dokładności jeżeli przebieg jest niepewny. Sam tez zbieram się na diagnostykę przebiegu- mam 10 latka i przebieg 103tys ,fakt ze mało zdarta fura ale to by ktoś musiał poniżej tys. miesięcznie robić...podobno przebieg w 3kach zapisywany jest dwutorowo-licznik-komputer i jest szansa wyciągnąć stamtąd dane o ile ktoś tego nie przeoczył |
eryk325e36 BMW Friend E46 330CI F/L :) Birmingham | 2005-09-19 18:57:28 Może jak ktoś się nie zna to niech nie pisze bzdur ,kolega pisze że ma b.duży przedmuch aż silnik gaśnie więc to nie jest normalne i zapowiada remoncik.Skoro nie bierze oleju to dobrze ale lepiej już nie będzie zobacz czy nie masz oleju w filtrze powietrza.Przy dobrych wiatrach jest szansa że wymiana samych pierścieni zalatwi sprawę i może będzie już ok.Jeśli ktoś twierdzi że to jest normalne że rurki od poziomu oleju robi mu się wydech to proponuję szczelić sobie barana w ścianę to może się uloży pod czaszką. |
draiwer5 (S) BMW Master (Moderator) bmw 518i Białystok | 2005-09-19 19:56:23 mam 2 bunie a silniki w nich w idealny stanie i obie gasna kiedy odkręci się korek no może nie gasną ale strasznie nierówno pracuja |
hz10 BMW Member starachowice | 2005-09-19 20:55:29
|
eryk325e36 BMW Friend E46 330CI F/L :) Birmingham | 2005-09-19 21:40:18 Nie pisz na mnie szczylu szczochu miałem dużo różnych aut i przedmuch ze skrzyni korbowej powodujący zgaśnięcie silnika ,a na dodatek ze spalinami z rurki bagnetu oznacza ,że napewno już nie jest wszystko dobrze.Po zmierzeniu sprężania można by coś więcej stwierdzić i niech właściciel tego auta napisze czy przypadkiem filtr powietrza nie jest zaolejony.Powtarzam ja osobiście nie kupiłbym takiego auta bo prędzej czy póżniej bez dłubania w silniku się nie obędzie choć pewnie i tak jeszcze przejedzie tym autem ze 30 tyś km bez problemu.Może wypowie się w tym temacie jakiś mechanik bo mi już ręce na tym forum opadają jak czytam niektóre teksty. |
tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-09-19 21:45:58
jak przeszkadza ci czytanie odmiennego zdania niz twoje to lepiej zmien forum |
VANOS E39 523i GLIWICE | 2005-09-19 21:49:00
nie proponuje takich zabiegów stosować to jest sposób na autka 20 letnie i starsze, no chyba że chcecie się pożegnać z odmą ![]() |
eryk325e36 BMW Friend E46 330CI F/L :) Birmingham | 2005-09-19 21:59:38 Tolo wiecznie masz problem chodzi mi o to że forum ma pomagać a nie wprowadzać w błąd przedmuch oznacza jedno że silnik ma swoje najlepsze lata już za sobą sorry to tak jakby pisać że olej z amortyzatora wycieka ale jest w super stanie |
baz-e30 BMW Member 328iA Touring & E36 ... Zielona Góra | 2005-09-19 22:51:52 weź człowieku przeczytaj uważnie post kolegi który zapoczątkował ten temat nie wspomina ani słowem o spalinach z rurki bagnetu tylko mówi o nierównej pracy silnika, widać że wiele jeszcze nie wiesz na temat silników, jak byś miał spaliny w rurce to bajera a już olej na filtrze to i napewno by idealnie pracował i wogóle człowiek zastanów sie o czym chcesz pisać albo faktycznie wypowiadaj sie tylko w temacie ale pogoda |
biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2005-09-20 09:15:16 Mechanika mamy na forum i już się wypowiedział jasno: ma prawo nierówno pracować bo odkręceniu korka czy wyjęciu bagnetu na pracującym silniku (a nawet zgasnąć). Widziałem to zarówno w Fiacie Punto (nówka z salonu) jak i kilkuletniej Audicy. O co tyle szumu? Przecież rozszczelnia się układ - to nic dziwnego, że wpadnie w turbulencje.
To jest właśnie szukanie dziury w całym. Jak silnik chodzi równo, cicho i przyspiesza poprawnie to co remont? Jak ktoś się nudzi i chciałby coś porobić z autkiem to niech lepiej sobie zawieszenie wymieni albo położy nowy lakier - to go na troche zajmie ![]() |
eryk325e36 BMW Friend E46 330CI F/L :) Birmingham | 2005-09-20 17:55:19 do baz e30 pisz po polsku bo niewiem o co Ci chodzi.Niech każdy zostanie przy swoim i tyle ja nigdy nie kupiłbym takiego auta wręcz odwrotnie szybko bym je sprzedał gościowi, który przyjechałby z takim super mechanikiem i wszyscy byli by zadowoleni. |