Czujnik położenia wałka rozrządu - jaki kupić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam potrzebuję pomocy w sparwie kupna czujnika położenia wałka rozrządu. Padł mi i chcę kupić, ale nie jest łatwo bo wszystkie które są po sklepach to czujniki do Vectry 1,8, chodź w katalogach występują jako do X20XEV. Różnią się wtyczką i złączem. Ja potrzebuję do Omego X20XEV. Znalazłem nawet taki, cena ok. 100 zł ale gość w sklepie powiedział że są to tanie chińskie podróbki i na cztery-trzy są padnięte! Pisze na nich siemens ale to są podobno podróbki. Facet proponuje orginalny ale ten już kosztuje ok. 300 zł, a serwisie za orginał tzreba dać ponad 400 zł.
Miał ktoś taki problem i może kupował tą część??? Doradźcie jaki kupić i czy rzeczywiście te tańsze czujniki są do kitu.
Najlepiej żeby ktoś z Krakowa lub okolic podał mi adres sklepu z takimi częściami.
Dzięki za odpowiedzi.

pierwsze primo użyj wyszukliwarki bo ten temat był wałowany setki razy ,
kup siemensa ,lub od leganzy co miała motor 2.2 litra bo to identyk
cena do 100 zł
następnym razem zbynio ci wysadzi tablice

fomin przeszukałem forum ale akurat tego co ja chce nie ma, jest dużo o tym ale nie akurat to jaki czujnik kupić! więc jeżeli nie chcesz pomóc to chociaż nie przeszkadzaj

najlepiej to kup u mnie, będziesz miał na 100% oryginał

ja kupiłem w opel schop(poznań) za 150zł Simensa. Do mojej był droższy(poprzedniapo okma 94), bo miałem inna wtyczkę (omegi 94 i 95 do któregoś numeru silnika) Nowsze miały tańsze, koszt ok 80zł na allegro

Cytat:
2006-10-24 19:49:51, stanek39 pisze:
fomin przeszukałem forum ale akurat tego co ja chce nie ma, jest dużo o tym ale nie akurat to jaki czujnik kupić! więc jeżeli nie chcesz pomóc to chociaż nie przeszkadzaj

strasznie poszkodowany jesteś..............................
nie śmieć na forum to ja nie bede przeszkadzał
przeczytaj dwa razy jak za pierwszym razem nie jarzysz że od leganzy 2.2litra jest identyczny , koszt zakupu to około 100 pln , sam kupowałem rok temu

[ wiadomość edytowana przez: fomin dnia 2006-10-24 22:09:38 ]