MotoNews.pl

Bad sektory

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam chyba bad sektory powiedzcie mi jakim programem to sprawdzic najlepiej jakbybyl pl

Każdy producent dysków ma na swojej stronie programy specjalnie przeznaczone do diagnostyki dysku twardego. Niestety nie można ich stosować do dysków innego producenta. Bad sectory to bardzo szeroki temat, a Ty podałeś "maksimum" informacji.

ja z tego co wiem Partition Magic jest bardzo dobry

Strat-programy-akcesoria-narzędzia systemowe-scandisk.
Inne zabawki są zbyt hmm... niebezpieczne.
Partition magic (lub partition manager) służą głównie do operacji na partycjach.

znalazlem na str produceta i ciekawe czy cos to da

scandisk z poziomu DOS-u pokazuje nie tylko że są bad sektory ale także w których klastrach dysku , poważna wada to że działa tylko na partycjach FAT

Cytat:
2006-11-01 13:05:05, pablo_ns pisze:
Mam chyba bad sektory powiedzcie mi jakim programem to sprawdzic najlepiej jakbybyl pl

Jaki twardziel i ile czasu juz pracuje?

Może być tak, że niedługo padnie... Będzie ich coraz więcej... Albo odwrotnie... Będzie chodził jak chodzi.

Generalnie lipa... Często krzaczą się aplikacje...

Pytanie jest nieco inne : mam RAIDa IDE (1) i mam jakieś 108KB bad sectorów na dysku logicznym i nie wiem na którym dysku fizycznym to jest i gdzie. Jak to sprawdzić ? Raid 1 typu Silicon Image.

Co do bad sektorow proponuje zainteresowac sie programami typu "hdd regenerator", itp. Uzywalem wlasnie tego regeneratora i spisywal sie swietnie.

-----------------
..:: Tylny napęd jest jak seks... Po co na ręcznym? Jak można dać w pizd*** ::..

mam HD regenerator i nie rozwiązuje moich problemów ...