Oświetlenie wewn. w MkV to jakas pomyłka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie rozumiem czemu w escorcie montują oswietlenie wewnetrzne prawie na środku auta , przeciez to ledwo oświetla z przodu , w focusie jest normalnie z przodu dla kierowcy tak jakby, a w tym escorcie to wydaje mi sie bardziej sie chyba nastawili na światło dla pasażerów tylnych , bo jak sie siedzi z przodu to ledwo co widac , dlaczego tego nei mogli zamontować z przodu przed szyberdachem? czy przyczyna byl tylko szyberdach ?
we wszystkich essach tak jest ?

to prawda to jest masakra z tym światłem coś zapisać przeczytać i świeci gdzieś bez sensu na środku,

czy orginalnie montowali oświetlenie gdzieś w korzystniejszym miejscu ( w wersji z szyberdachem) ?

a wiesz dlaczego taki sposob oswietlenia sie jest lepszy od oswietlenia z przodu????

bo w czasie jazdy mozesz przegladac na przyklad mape lub robic cos innego w czasie jazdy i nie bedzie ci swiatlo przeszkadzac w czasie jazdy, natomiast jesli bedzie swiecic z przodu to bedzie cie oslepiac w nocy podczas jazdy w momencie gdzy bedziesz chcial wlaczyc swiatlo zeby np zajrzec na chwilke w mape

ja mam w sluzbowym transicie dwie lampki jedna powiedzmy z tylu a druga z przodu,podczas jazdy zeby zajrzec w mape wlaczam to tylne i moze sie praktycznie caly czas swiecic i nie przeszkadza mi w czasie jazdy tak jak to z przodu

pozdrawiam

Panowie co wy opowiadacie przecież jest coś takiego jak lampka z soczewkami i po kłopocie na przykład TUTAJ i nie widzę juz problemów sam tak zrobiłem do tego można przekaźnik do opóźnienia wyłączenia, a jak się komuś chce pobawić to i płynne wygaszanie zamontuje

ale pasuje do wersji z szybrem? jak tak to mógl by ktoś wrzucić fotke jak to wkomponować, w które miejsce,

wyciagasz stra wkładasz nowa i po kłopocie.

Dokładnie jak mówi fryszard, dodatkowo jakby ktoś nie wiedział to jest możliwość ustawiania tych soczewek pod różnym kątem a główne światło też jest jak w standartowej lampce, a jeszcze dodam że w tej jest mocniejsza żarówka i lepiej kabinę doświetla, nawet bez włączania soczewek, a z soczewkami to już prawie jak w dzień

Cytat:
2006-09-27 21:19:02, gigi24 pisze:
a wiesz dlaczego taki sposob oswietlenia sie jest lepszy od oswietlenia z przodu???? bo w czasie jazdy mozesz przegladac na przyklad mape lub robic cos innego w czasie jazdy i nie bedzie ci swiatlo przeszkadzac w czasie jazdy

nie sadze zeby az tak oslepialo, w focusie nie raz jechalem z właczonym , to nie oslepialo mnie , i było dobrze oswietlone jak cos szukalem , natomiast w essim to już klapa .

Ja też już mam z soczewkami i w porównaniu do starej to niebo a ziemia...

P.S. W wersji z szyberdachem jest lampka w tym samym miejscu...(tak jak u mnie )

Cytat:
2006-09-27 22:38:58, didoxxl pisze:
nie sadze zeby az tak oslepialo, w focusie nie raz jechalem z właczonym , to nie oslepialo mnie , i było dobrze oswietlone jak cos szukalem , natomiast w essim to już klapa .

hmmm byc moze mam mocniejsza zarowkajke i dlatego niema u mnie problemu z oswietleniem wnetrza

z drugiej strony co do foki jezdzilem tez nimi ale w dzien wiec niemialem okazji spradzac tego tematu w nocy

ale wiem jak to wyglada w transicie

a podejdzie taka lampke jakos do mk4 ??

ja mam lampke nocną z Ikei i nie ma bata

Lampka na środku: 5xLED SFLUX 10mm 100mA

Lampka przy włączniku szybra: 20LED 5mm 20mA:

z czego ta lampka przy wlaczniku szybra ??
i czy te przyciski od navi to atrapa ?? z czego sa ??

lampka to samoróbka (szybka od Calibry, reszta moja). Przyciski navi - od Nissana Maximy (na razie atrapa-musiałem zakleić otwory wykonane przez Niemca). W miesce tej atrapy mam obecnie wpasowane przyciski od sterowania radiem (radio przechodzi do bagażnika, zostanie jedynie monitor).

Podłacze sie pod wątek moje zapytanie dotyczy jakie zarówki są w tych soczewkach bo ja ich aktualnie nie mam... swieci tylko ta srodkowa lampka..z gory dziekuje za odpowiedz

W5W w soczewce, w10 rurkowa w lampce

A mi nie działa lamka. Żarówka jest ok. Mam wersje z szyberdachem. Ma ktoś pomysł jaka może być przyczna usterki ?

Bezpiecznik albo pzrekaźnik sprawdz bo oba..