MotoNews.pl
2 Kubica w F1 (116055/0) - PT

Kubica w F1

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cytat z Onetu

Robert Kubica w zespole F1!

Czołowy polski kierowca wyścigowy Robert Kubica otrzymał od zespołu startującego w mistrzostwach świata Formuły 1 Minardi propozycję, aby podczas wyścigu o Grand Prix Chin 16 października być trzecim kierowcą w teamie.

Kierowcami Minardi w sezonie 2005 są dwaj Holendrzy Christijan Albers i Robert Doornbos.

"Ofertę otrzymaliśmy w nocy z soboty na niedzielę - powiedział rzecznik zawodnika Marcin Czachorski. - Od razu zaczęliśmy załatwiać niezbędne formalności, gdyż warunkiem wyjazdu Roberta na tor podczas treningów 14 października, jest otrzymanie przez niego super licencji F 1. Procedura jej otrzymania jest skomplikowana, mam jednak nadzieję, że wszystkie formalności uda się w terminie załatwić.

Mam nadzieje ze wszystko sie uda Go Robert Go

pozdr

No to trzymamy kciuki za tego Pana

Robert ma w sobie niezwykle wiele pary... wierze ze mu sie uda

no i wreszcie porzadny polski kierowca w ekscytujacych wyscigach a nie nudnych rajdach

Cytat:
a nie nudnych rajdach

No ja sie tu troszki niezgodze rajdy nie sa wcale takie nudne .. moze jest tam troche mniej adrenaliny ( chociaz to tez pojecie wzgledne ... no a na pewno generalna roznica jest tu predkosc ... sam kiedys probowalem brac udzial ... nie powiem ... fajna sprawa ...
ale ostatecznie skonczylem jako zawodnik rajdowy ... ale pojazdow zabytkowych ... i tam dopiero sie dzieje ... jesli chodzi o MPPZ-ty to juz po sezonie(ktory baaardzo dobrze udalo mi sie ukonczyc) ale jeslima ktos okazje gdzies poogladac jakis rajd pojazdow zabytkowych to serdecznie zapraszam ...

i sorki ze troche z innej beczki - ale rajd to rajd ... tylko inne samochody

No 3mam kciuki za Kubice.

Cytat:
2005-09-26 01:04:10, boowa105 pisze:
chociaz to tez pojecie wzgledne ...

exactly... choc sie pochwale ze mialem byc okazje przewiezionym na fotelu pasazera przez jednego z najlepszych polskich kierowcow rajdowych ostatnich lat

bardzo sie ciesze ze gosciu dostal taka szanse, pamietam jak sie na gokartach scigal, dluga droge przeszedl i bardzo bym sie cieszyl gdyby mial stale miejsce w jakims teamie F1

No nareszcie.
Dlugo czekalismy na start Kubicy w F 1 ale sie udalo.
Juz od czasu startu w Formule 3000 wszyscy czekali na start Roberta w w Jedynce.

Trzymam kciuki.

Kubica mistrzem świata w World Series by Renault ... co to oznacza ano testy w teamie renault w f1 kto wie może robert będzie reprezentował ten team a nie minardi. F1 to F1 ale dla tych co się nie orientują różnica między teamami minardi a renault jest kolosalna ... oczywiscie na korzyść teamu z francji ...

w kazym razie czekam co bedzie dalej

Gratulacje dla Roberta wieeelkie gratulacje

pozdr

ano gooool udalo mu sie... Robert bedzie jedzil w F1

Cytat:
2005-10-03 23:26:20, Quattro pisze:
Robert bedzie jedzil w F1

miejmy taką nadzieje

Ja mysle ze to tylko kwestia teamu bo szpece musieli by byc kretynami zeby nie wziasc takiego wyscigowca ...

pozdr

a tak wogóle to sie zalogowałem na forum fanów Minardi

ja tez sie tam zarejestrowalem hihi

Cytat:
2005-10-03 20:44:21, thaniel pisze:
. F1 to F1 ale dla tych co się nie orientują różnica między teamami minardi a renault jest kolosalna ... oczywiscie na korzyść teamu z francji ...

w koncu Renault to pierwsza dwojka F 1 a minardi niestety szary koniec

cytat z wp

- Jaką mam przewagę nad drugim? - spytał Robert Kubica (20 l.) polskich dziennikarzy po drugim wyścigu w Estoril. - 64 punkty. - O ja pie...! <-- to się nazywa swojska reakcja hihi (przypis by thaniel)

Podobne odczucia mieli rywale, którzy wprawdzie mówili o tym, że chcą walczyć z Robertem o tytuł, ale tak naprawdę chyba w to nie wierzyli. - Valles, Gommendy i Power potrafią jeździć bardzo szybko - mówi Polak. - Ale brakuje im regularności, często wypadają z trasy. Mnie się to nie zdarza...

Ma poparcie - Roberto jest niesamowicie inteligentny i strasznie szybki - nie może się nachwalić swojego podopiecznego Joan Villadelprat, szef zespołu Epsilon Euskadi. - Jestem pewien, że trafi do Formuły 1. Postaram się mu w tym pomóc.

Czekamy na F1 era Schumiego mija ...

pozdr

swietny przypisek Than.

wywiad z Robertem

sport.interia.pl/news?inf=673362

Wczoraj w kazdych wiadomosciach mowili o treningach w formule 1 Roberta.

niestety z powodu opóźnień z przyznaniem Robertowi SUPER LICENCJI jego debiut w F1 będzie dopiero 2 grudnia w teamie Reno jako nagroda za zdobycie tytułu Mistrza Świata Wolrl Series ....

sport.onet.pl/1178208,wiadomosci.html