MotoNews.pl

Popychacze hydrauliczne- Jakie objawy?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od dluzszego czasu staram sierozgryzc mojego kangura... Pytanie jak w temacie , mechanik moj mowi ze so u mnie walniete.Oprocz porannego klekotu, jaki maja wplyw na zlą prace silnika, glownie chodzi o obroty. Z jakimi objawami sie spotkaliscie??

[ wiadomość edytowana przez: mari1981 dnia 2006-11-03 09:51:38 ]

u mnie nie było żadnych!!

kangur może być spowodowany i popychaczmi - poszukaj mojego postu, tam była podana instrukcja jak sprawdzić, czy Twoj silnik jest w obrębie podejrzanych. Poza popychaczami coś tam sie jeszcze wymieniało.
Jednak na wstępie radziłbym sprawdzić jakośc oleju i standardowe przyczyny skakania (przepływmierz, odpowietrzenie skrzyni korbowej) - może zaoszczędzić wiele czasu i pieniędzy.
Pozdr!

Zaworek odpowietrzania skrzyni korbowej , Kable Wn, swiece i krokowy wymienione. Przeplywomierz przeczyszczony. Leje schella polsyntetyk, ale chce teraz wymienic na valvoline, moze cos sie zmieni. Ale czy jakosc oleju ma az tak duzy wplyw i moze spowodowac zlą prace popychaczy?

u mnie oprócz klekotania występował jeszcze taki objaw że jak ktoś wsiadał a silnik nie był rozgrzany to pytał : OOO, dieselek??