| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kiejstut Fiat 131p, Polonez Van Ozimek | 2006-10-25 23:52:31 Hej
Albo 132 albo Supermirafiori, które miało oznaczenie Fiat 131 ?? Możesz określić dokładnie o które auto Ci chodzi ?? ![]() |
Wik Fiat 132A Szalona Wieś | 2006-10-25 23:55:03 Witam!
Jeszcze nie słyszałem o 132 Mirafiori/supermirafiori.(moze były, ale ja nie wiem o tym.) Natomiast słyszałem o 131 Mirafiori/supermirafiori. Silnik 2.0 to długowieczna jednostka, gdy sie ją traktuje z szacunkiem i jest w dobrym stanie. Fiat 132, duże wygodne, ciche autko. Daj fotke tego co masz kupic sie sie przekonamy co to?? Pozdrawiam! Wik |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2006-10-26 00:24:03
napewno w argentynie jest fiat 125 mirafiori, ale o 132 nie slyszalem... spotkalem sie za to z pomylkami w dowodach rejst. moze tu tez zaszla jakas pomylka
mysle ze chodzi o 131
super autko ![]() |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2006-10-26 14:15:22 Kosa kiedyś napisał mi tak:
obejrzyj podluznice z przodu przy mocowaniu drazka stabilizatora i belki pod silnik, podluznice przy przegrodzie czolowej w miejscu laczenia z tymi pod podloga, fartuchy za przednimi kolami, slupki A (o ile nie ma nadkoli, ale powinny byc), wzmocnienia miedzy progiem, podluznica i nadkolem za przednimi kolami, podluznice z tylu przy progach w miejscu mocowan dlugich drazkiw reakcyjnych, progi, nadkola tylne, miiejsca w ktorych opieraja sie tylne sprezyny, doly tylnych blotnikow, dol tylnej scianki i okolice lamp, doly drzwi, podszybie z przodu. |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2006-10-26 15:36:55 jeszcze mozesz sprawdzic jak wyglada sprawa blachy na drzwiach pod plastikami, oczywiscie czy silnik nie byl katowany przez jakiegos pseudo rajdowca, stan elektryki.
na wyposazeniu powinienes miec centralny zamek, elektryczne szyby (jedna z nich pewnie nie dziala...) napewno bedzie na nim rdza. 131 lubi gnic, ale jesli ktos o niego dbal i systematycznie robil to powinno byc ok. |
Kiejstut Fiat 131p, Polonez Van Ozimek | 2006-10-26 19:56:34 Poczytaj sobie na tej stronce o wersjach Fiata 131 :
http://www.131.pl/?co=wersje. Tam masz opis zgrubsza czym się różnią special, L, CL i Supermirafiori Jedno chciałbym Ci jasno powiedzieć - jeśłi liczysz na tani dupowóz - zapomnij o Mirce w jakiejkolwiek wersji. Kup lepiej polda. Weż pod uwagtę, że produkcję Mirki zakończono 20 lat temu. Dziś Mirka to auto tylko dla pasjonatów, którzy są gotowi poświęcić Mirce kupę czasu, sporo kasy, mnóstwo pracy i wiele jej wybaczyć. Najsłabszym punktem WSZYSTKICH niemal mirek jest blacha. Doĸładne oględziny podwozia - lubi nie mieć podłużnic w ogóle, lub mieć je narzeźbione przez poprzednich właścicieli - często byle jak. Mocowania drążków tylnego mostu, kielichy przednich amorów - zwłaszcza strona pasażera. Często wygnite są mocowania foteli, które lubią się bujać. Słowem - jeśłi nie masz szczęścia i ktos nie zrobił porzadnej blacharki, lub nie trafiłeś idealnego okazu - prawie niemożliwe - najprawdopodobniej czeka to Ciebie. Supermirafiori - często była wyposażaona fabrycznie we wspomaganie kierownicy, centralny zamek, elektryczne szyby. Silniki DOHC miała chyba każda wersja Supermirki. Często felgi "motylki" lub alusy z epoki. Silniki są fantastyczne, ale ... często zajechane a remonty dośc kosztowne. Słowem to fantastyczne autko - skarbonka. Ukochana zabawka, dająca kupę frajdy, ale nie do codziennej jazdy. Pozdrówka i ... wrzuc tu foty tego cudka !! ![]() |