Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() mpaolos LOB MEMBER LED_Mobil Omega B CD ... Częstochowa/Włocławek/Gdynia | 2006-12-10 02:19:24 hajo,
rok temu mieszkałem właśnie we włocku, przed serwisem opla na kujawskiej, mam alarm z powiadomieniem i: 2:30 bibibi, pilot pipa, no to co, do okna, auto wyje ale nikto nie widać, cisza, no to co? no nic, niby alarmowi sie pokiełbasiło, ok,dalej w kimę, 7:45, wsiadam do woza, wspólmieszkańcy wsiadający z prawej jakoś nie wsiadają tylko stoją i wołają: paweł, paweł chodż zobacz!!!! no nie poszedłem ino popatrzyłem na prawo i co? - szyba pasażera w małych kawałkach na siedzeniu po prawej i na jezdni, nic nie zginęło, a miałem CB na szybkiej prowadnicy na tunelu po prawej (jeden ruch i masz w ręku) i porządne(pionek CD) radio z panelem na miejscu (zapomniałem wyjąć na noc) i otworzony schowek(nie wiem po co). konkluzja: parking strzeżony był tam 30m dalej i od tej pory puki tam mieszkałem parkowałem, 70zeta/mc płaciłem dla świętego spokoju!(oczywiście bez żadnej gwarancji-doszedłem po 5mcach przeczytawszy dokładnie umowę) dziwne klimaty nieraz są, sugeruję (jak kiedyś wcześniej w innym wątku) odpiąć dzwignie mechaniczne od wkładek do zamków(w drzwiach) i niestety polegać na elektronice sterowniczej central/zamka (i jeszcze ew. zrobić ukryte tajne otwieranie auta(c/z) z kabla), jak podwójnie zaryglujesz - NIKT drzwi nie otworzy!!!! choć by się posrał!! niestety jak szybę wybije?! nie poradzisz, ale już przez szybę ciężko wsiąść i dalej dziwnie dla p.policjantów wygląda!! oczywiście mogę zamontować ci "radiolokację" ale czy pyli się ok3000 za mc bulić? a i tak jak pójdzie w "kontener" to kicha? pozdrawiam/mpaolos |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2006-12-10 22:37:36 to nie dziura od wiertarki tylko od wkręta stalowego zeby łatwiej było i ciszej drzwi otworzyć a może jeszcze łom znalazłes. Opel zwłaszcza omega ma dobre zamki które jeżeli dba sie o nie nie pozwalaja sie złodziejowi włamac.
polega to na prostej czynności wkreca sie srube stalową np taka do scianek gipsowych w zamek łomikiem wyjmuje cała wkładke i srubokretem otwiera drzwi . auto otwarte. na Twoim przypadku to chyba sie uczyli jak otworzyc zamki bo im nie poszło. po drugie najlepszym rozwiazaniem jest odłaczanie zamków ale wtedy jak aku sie rozładuje to tylko modlitwy do boga lub prawidlowo wygiety drut. Ja w białej strzale nie mam zadnego zamka tylko opatentowane otwieranie okna i raz zdarzyło mi sie składac zeznania jak w centrum Gdańska zostawiłem auto z właczonym radiem ... pozdr |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2006-12-10 23:29:14 Uczyli sie i od razu chcieli buchnąc najlepszą fure z parkingu ![]() ![]() Jutro zobacze co powiedzą ludzie od AC. pozdrawiam |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2006-12-11 21:04:52 Wkład zamka z kluczykiem kosztuje 26zł. Ale nie kupie i potem nie bede biegał z czterema różnymi kluczami (drzwi,bagażnik i stacyjka).
Dorobienie jednej wkładki kosztuje ok 200zł, więc za trzy zamki AC powinno mi wypłacić 600zł(poodliczeniu amortyzacji 300zł). Na auto złomie za komplet czyli 3 wkładki, stacyjka i kluczyk chcą 100-150zł. Juz mogli wziąść ome to bliżej by było mi do bmw E39 ![]() pozdrawiam |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-12-12 08:41:24 Te wkładki zamienniki ze sklepu można dostroić do jednego klucza. zajmują się tym w punktach dorabiania kluczy (nie we wszystkich ma się rozumieć).
|
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2006-12-12 14:00:59 Takie dorabianie wszystkich wkładek (2xdrzwi+bagażnik+schowek) pod nowy kluczyk to Thomi mi zrobił w 3-4h zasilany paliwem chmielowym i bez oświetlenia.
Po prostu kup wkładki + zapas blaszek do wkładek "cuhaltów" o różnych numerach od 1 do 9 zdaje się i rozbierz spokojnie wszystkie wkładki w domu i wymień te blaszki podpasowując pod klucz - we wkładkach drzwiowych jest zdaje się 5 lub 6 blaszek, a w schowku tylko 4. Omegafan - wiem że jesteś dłubakiem i omijasz warsztaty szerokim łukiem - dasz radę i będziesz miał nowe doświadczenie o Omie. Jeżeli nie znajdziesz w sklepach nowych blaszek do wkładek to poszukaj starych wkładek na szrotach i rozbierz będziesz miał zapas. W zasadze mając stary klucz sprawny (ja wymieniałem, bo klucz mi się pożegnał z plastikowym uchwytem) możesz odrazu kupić stare wkładki na szrocie (kilka) i dopasować pod stary klucz blaszki. Dobrze by było żebyś kupił razem z zamkami bo nigdy nic nie wiadomo co Adam w sprawie mocowania wkładek wymyślił i czego zabraknie przy składaniu ![]() Aaa i jeszcze jedno - uważaj na sprężynki dociskające blaszki - szukanie tego drobiazgu po nieudanym dopasowaniu blaszek zajmuje 90% czasu naprawy ![]() [ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2006-12-12 14:18:33 ] |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2006-12-12 15:13:35 Dzięki Solltys, napewno spróbuje sam sobie dorobić te wkładki ![]()
Tak. Tak było oryginalnie. pozdrawiam |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-12-17 17:19:02 o kurcze , a umnie dwa kluczyki (zdaje się że fabrycznie, może po lifcie był jeden?) stacyjka- z ząbkami, drzwi ze "szlaczkiem" |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2006-12-18 00:23:02 Wszystki są ze "szlaczkiem" takie prostokatne. Moja omega jest przed liftem. Wogóle to kluczyk mam ze znaczkiem OPEL i światełkiem. I tak jest we wszystkich fabrycznych omegach.
pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: omegafan dnia 2006-12-18 00:25:05 ] |
![]() urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2006-12-18 07:46:39 a nie parkujesz czasami na łęgskiej - tak mi się cos zdaje, że twoja czasem stoi pod moim blokiem ![]() ![]() |
![]() urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2006-12-18 07:49:30 btw, jest gdzieś inna cena u nas na wiosce niż 100zł za dorobienie kluczyka? pytałem w realu/tesco/na hali i jeszcze gdzies - na wierzbowej i wszyscy pierdzą tą samą cenę |
omegafan LOB SYMPATYK Omega włocławek | 2006-12-18 12:51:25 Dorobienie kluczyka w ASO kosztuje 200zł i tyle chce od AC. Tak to sie nie pytałem. Ale na auto złomie na zielnej koło zarządu dróg stoją ze 4 omegi więc można coś wybrać i np. tam sie zapytać gdzie dorabiają tanio klucze. Z tego auto złomu polecił mi właściciel kolesia który za 80zł wkleja szybe.
Na łęgskiej parkuje kiedy juz cały parking szkolny jest zajęty(za późno o szkole mi sie przypomina ![]() ![]() Teraz jak bede na łęgskiej to rozglądne sie za Twoja omegą, choć pewno nie zobacze bo parkujesz po drugiej stronie bloku albo garaż. tak? pozdrawiam |
![]() urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2006-12-18 14:00:03 jak zajrzysz za brame w szczycie bloku to zobaczysz, tak to pierdzidełka tam parkuja, więc wystaje ![]() |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2006-12-18 14:12:58 U mnie w "mieście" dorobienie kluczyka kosztuje 35 zł. |
![]() Lendio LOB SYMPATYK omega bfl karawan zzz | 2006-12-18 15:05:45 czesc
Piszesz ze w Oplu drobienie kosztuje 200zł < chyba za zamek ??>, wiec wezmiesz kase z AC i kupisz uzywki na szrocie. Musisz przeciez przedstawic jakies paiery-fakture na to ze zrobiles to w Oplu i zaplaciles " np 800zł " . Nie chce cie dolowac, ale w ciemno ci nie dadza kasy na slowo, musisz miec papier ze za tyle kupiles. I tu pojawia sie problem ![]() |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2006-12-18 15:07:33 a u mnie na miescie tyle to kosztuje tez ale chłop na miejsce jeszcze podjedzie.
pozdr |
![]() mpaolos LOB MEMBER LED_Mobil Omega B CD ... Częstochowa/Włocławek/Gdynia | 2006-12-18 16:44:44 Klucz w kopertę i przysłać do PeterS np. w środę
a ja przywioze na sobote do wlocka spowrotem, jak się zbieżecie razem w jedną kopertę to zapłacicie 1 raz za przesyłkę (tylko nie pocztą! bo jak zginie to nie będe wam mówić) o ile możecie zostać tyle czasu bez auta, i o ile z PeterS dogadacie czy dokładnie o taki klucz chodzi, czy nie przypadkiem z immobilizerem i czy wam dorobi. pozdrawiam/mpaolos |
![]() WojtGda auto z piz.. na masc ... Gdańsk | 2006-12-18 18:51:44 omegafon przyślij klucz do gdańska to po rozmowie z kolega klucznikiem który dorabia ekspresowo klucze oraz otwiera awaryjnie zamki (najwiekszy jak do tej pory ma warsztat w aucie i jest on największy w Polsce i najlepiej wyposażony. Dane z targów w Poznaniu. dorabia wszelakie klucze z wkodowaniem wszystko do 2006 roku) Okazyjnie powiem ze nawet obsługuje trójmiejskie serwisy np Opel VW Mercedes Seata itp itd
Koszt u Niego 30 zł za sztuke i nawet nie bede musiał nigdzie jeździć bo sam przyjedzie warsztatem na kólkach i zasiąde w skórzanym fotelu w cieplutkim T4 posłucham najnowszych teledysków a w tym czasie klucz sie dorobi. Tak teraz sie traktuje klienta. Omegafon jak chcesz przysyłaj klucz i go dorobimy. pozdr [ wiadomość edytowana przez: WojtGda dnia 2006-12-18 18:52:37 ] |