MotoNews.pl
6 Nagrzewnica (96274/45) - PT

Nagrzewnica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z cieknącą nagrzewnicą (MK V) i zastanawiam sie czy dało by rade ją wyciągnąć bez zdejmowania całej tablicy rozdzielczej.
W książce wyczytałem że trzeba ale na oko to jak zdejme przewody i odkrece zespół nagrzewnicy to powinno pojawić cie na tyle dużo luzu by wysunąć nagrzewnice. Boje sie że coś połamie.
Mozecie coś doradzić???

Hej,mam wyjety caly zespol nagrzewnicy,wiec lukne i moze cos Ci doradze,przy okazji jakbys chcial to jest ona do sprzedania

witam
nie wystarczyło mi cierpliwości i po wsypaniu dzisiaj rano proszku uszczelniającego i zrobieniu w drodze do pracy i z powrotem 30km
rozebrałem to i sie udało tak jak sobie to wyobrazałem.
Dodatkowo musiałem odkręcić ten plastik pod dzwignią zmiany biegów ale troche siły i wyszło .
Wyglada na to że jeszcze troszke cieknie wiec czeka mnie wymina chyba ze ten proszek to zamuli, narazie dywanik suchy szyby nie zachodzą parą więc moge troche pojeżdzić.
Ile za tą nagrzewnicę jak by co???

Da sie ja wyjac bez rozbierania kokpitu?

Raczej nie, ja przynajmniej niechciałem ryzykować bo łatwo wiele rzeczy pourywać, kup nową i wymień innego sposobu niema.

Poczytaj tez w innym wątku, dasz rade -są gorsze rzeczy, które można robić w życiu.