A co macie do 124

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie co macie do powiedzenia na temat Mercedesa 124 automat.Silnik 2 l.Diesel.Czy naprawde to takie mułowate jak mówią.Chciałbym sie dowiedzieć ile to morze spalać ropy i jakie ma osiągi.Bo w necie jest troche wiadomości.Ale teoria to teoria a praktyka prawde ci powie.Morze ktoś z klubowiczów ma akurat takie autko i coś wie na ten temat.Dziękuje za wszystkie odpowiedzi (nawet te złe).Pozdrawiam...

Jeździłem pare razy takim i jest rzeczywiście mułowaty, ale co do dokładnych danych to nie pomogę.

Norbi dzięki za wypowiedz.Ale jestem ciekaw wszystkiego co dotyczy tego modelu.Jego zalety i jego wady.A gdzie indziej się tego dowiem jak nie tu.Jestem często na tym forum,czytam,zastanawiam się lecz mało co odpisuje bo nie chce walnąć jakiejś gafy.No i to by było tyle.Czekam dalej.Pozdrowienia....

Cytat:
2006-10-13 14:07:40, adam-102 pisze:
Norbi dzięki za wypowiedz.Ale jestem ciekaw wszystkiego co dotyczy tego modelu.Jego zalety i jego wady.A gdzie indziej się tego dowiem jak nie tu.Jestem często na tym forum,czytam,zastanawiam się lecz mało co odpisuje bo nie chce walnąć jakiejś gafy.No i to by było tyle.Czekam dalej.Pozdrowienia....

sIEMKA -JA TERAZ TAKIM SMIGAM 200 D -88 ROK 390 TYS-JESLI CHODZI O OSIAGI TO RACZEJ TO TO SAMOCHÓD DO ZWIEDZANIA MASTA -ALE W TRASIE NIE JEST TAKXLE -JAK GO 5ROZBUJASZ TOSMIGA ŁADNIE -NIE JEST TO AUTO Z TYM SILNIKIEM DO JAZDY DYNAMICZNEJ ALE JA WOLE SPOKOJNIE -JESLI CHODZI O SPALANIE TO MIASTOMAX 9 L MIN 7L TRASA -TO ZALEZY JAK BĘDZIESZ JECHAŁ 90 KM NA GODZ TO 6L JAK WIĘCEJ TO WIESZ WIĘCEJ CISNIESZ WIĘCEJ LEJESZ --NIEMA DWIAZDY NIEMA JZDY
DO TEJ PORY JEXDZIŁĘM RENATKĄ -ALE WZIĄŁEM ROZWÓD I SIĘ NAWRÓCIŁEM NA WIARE....

Cytat:
2006-10-30 23:28:03, BIELUS1 pisze:
sIEMKA -JA TERAZ TAKIM SMIGAM 200 D -88 ROK 390 TYS-JESLI CHODZI O OSIAGI TO RACZEJ TO TO SAMOCHÓD DO ZWIEDZANIA MASTA -ALE W TRASIE NIE JEST TAKXLE -JAK GO 5ROZBUJASZ TOSMIGA ŁADNIE -NIE JEST TO AUTO Z TYM SILNIKIEM DO JAZDY DYNAMICZNEJ ALE JA WOLE SPOKOJNIE -JESLI CHODZI O SPALANIE TO MIASTOMAX 9 L MIN 7L TRASA -TO ZALEZY JAK BĘDZIESZ JECHAŁ 90 KM NA GODZ TO 6L JAK WIĘCEJ TO WIESZ WIĘCEJ CISNIESZ WIĘCEJ LEJESZ --NIEMA DWIAZDY NIEMA JZDY DO TEJ PORY JEXDZIŁĘM RENATKĄ -ALE WZIĄŁEM ROZWÓD I SIĘ NAWRÓCIŁEM NA WIARE....

NIEMA GWIAZDY -NIEMA JAZDY

Bielus1 dzięki za wypowiedz lecz byda jeszcze śledzić ten temat.Pozdrawiam.

witam, ja tez przymierzam sie do kupna 124, i zastanawiam sie nad 200D lub 250D , powiedzcie mi ktory z tych silnikow pod wzgledem wytrzymalosci i bezawaryjnosci jest lepszy.

Cytat:
2006-11-05 12:06:45, Franc pisze:
witam, ja tez przymierzam sie do kupna 124, i zastanawiam sie nad 200D lub 250D , powiedzcie mi ktory z tych silnikow pod wzgledem wytrzymalosci i bezawaryjnosci jest lepszy.

250D jest lepszym silnikiem:
1. Bardziej trwały
2. Większe przebiegi
3. Większa moc - 200D jest za słaby.

Bardzo dziękuje wszystki za wypwiedzi.Wiem że 2000D to żadna rewelacja.Że tym poszaleć nie idzie.Ale ja już z szaleństwa wyrosłem(hahaha) Teraz interesuje mnie tylko bezpieczna i spokojna jazda.Dowiedziałem się już pewnych żeczy co do 2000D automat.I nabieram pewności za te auto.(automaty lubie).Ale pośledze jeszcze te forum i poprostu poczytam i pogłębie swoją wiedze.Pozdrowienia dla wsystkich uczestników no i tych co sa w temacie.