Ranne odpalanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem z Essim, silnik 1,3, 96 tylko gaz.
Zaczął mi cięźko odpalać. po 6-8 kręceniach.
Jak się rozgrzeje to odpala po jednym kręceniu.
Przewody wymieniane20-30 tys km, dokładnie nie pamiętam, świece 5-10 tys. Silnik jeździ i odpala na gazie przebieg 260 tys.
Co może z nim być. Może zły skład miesznki, coś słabo się zbiera.
Tak się zaczeło dziać po wymianie filtra powietrza.

Cytat:
2006-12-12 16:42:46, tomekbomek pisze:
Silnik jeździ i odpala na gazie przebieg 260 tys. Co może z nim być. Może zły skład miesznki

to wlasnie jest to - gaz do pracy potrzebuje ciepla (z otoczenia lub z plytnu chlodniczego) inaczej reduktor zamarza i nici z gazu - wiec sam sobie odpowiedziales...... przez odpalanie na LPG zamarza reduktor i masz zly skad mieszanki i tyle.
Jedyne wyjscie odzalowac raz na jakis czas pare zł, wlac Pb i odpalac na Pb.......

Napewno masz rację. Tylko mój Essi nie jeździ na benzynie i ty nie ma czego odżałowywać.
Rok temu odpalał na gazie w zimie ok. Miesiąc temu jak były mrozy odpalał na gazie ok. Zatem co sie z nim stałO?

reduktor juz swoje przezyl -odpalajac na LPG skracasz jego zywotnosc drastycznie

Zgadza sie. Do wymiany jest membrana w parowniku. To samo miałem jak mialem Peugeota 405. Dobra rada : W zimie, gdy masz auto only LPG polej przed odpaleniem powoli po reduktorze wrząca wodą , serio działa, mi odpalalo nawet na -25 !

A może wymyśłec jakieś cudo co by ogrzewało redktor.
Ale powiedz mi jakie są objawy jeśli pada reduktor??
Może to przewody, jakie objawy dla przewodów??