Kolizja i odszkodowanie zdrowotne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mialem ostatnio strzala w tyl... wyszlo mi skrecenie kregoslupa szyjnego i odc ledzwiowego i stluczenie kosci czaszki... co najlepiej mowic, gdzie chodzic i co robic zeby oczywiscie odszkodowanie za zdrowie bylo jak najwieksze?

Zabrała Cię karetka z miejsca zdarzenia, czy zrobiłeś badania na własną rękę po czasie
Jesteś gdzieś ubezpieczony w pracy, indywidualnie?

-----------------
Fiat 124 Spider, Fiat 125, Fiat 125p, 126p, Fiat 500, Fiat 600, Fiat 850
www.jarcar.net

wiem ze jest kilka firm ktore się specjalizują w reprezentowaniu poszkodowanego w walce o odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu, poszukaj na necie, boiora chyba 10% wartosci skutecznie wywalczonego odszkodowania

Mi po wypadku pomogła firma Codex
http://www.codex.org.pl/
Załatwiają to z OC sprawcy.
Na razie wywalczyli mi 3000 zł
m in. za usczerbek na zdrowiu i jakieś tam zadość uczynienie
i walczą dalej
o straty wynagrodzenia na czas niezdolności do pracy, dojazdy do lekarza i zniszconą odzież.
Biorą 20 % ale co mi tam jak sam pewnie nic bym nie wywalczył.
I biorą dopiero jak coś wywalczą bo jak się nie uda to nic nie wezmą.

po kolizji poszedlem na pogotowie samodzielnie. mam tam jakies ubezpieczenie indywidualne. Sprawe oddalem firmie walczacej o ubezpieczenie, biora 15% ale mam duzo klopotow z glowy... bardziej mi chodzi co mowic u lekarzy itp zeby bylo jak najwiecej papierkow do allianza, bo tam podobno nie ma komisji i wg dokumentow lekarz u nich przyznaje kase.

Powiem Ci co ludzie piszą w zgłoszeniach . Jeśli miałes uraz kręgosłupa i czachy to mów że :
- masz migreny , problemy z koncentracją , pamięcią
- drętwieją Ci ręce
- bóle pleców itp itd
- możesz powiedzieć że masz traume, i boisz się wsiadać do samochodu , że masz stany lękowe podczas jazdy
- że nie możesz czynnie uczestniczyć w życiu codziennym
- jeśli przepadł Ci karnet na siłownie itp , należy Ci się zwrot
- jeśli nie wyrobiłes w pracy normy do premi bo byłes na zwolnieniu , możesz się ubiegac o zwrot utraconego wynagrodzenia
Dodatkowo należy Ci się zwrot kosztów :
- dojazdy do lekarza , rehabilitacje itp zachowaj bilety , paragony za benzynę
- zwrot za opatrunki , leki , kołnierze na szyje itp

To tak w skrócie

[ wiadomość edytowana przez: kotniedobry dnia 2010-01-27 08:35:13 ]

idź do brokera ubezpieczeniowego - nie weźmie od Ciebie ani grosza bo zapłacić mu musi firma ubezpieczeniowa - im więcej dla Ciebie wytarga tym więcej mu zapłacą... polecam np. MENTOR S.A. - w sumie największa sieć w kraju, największe doświadczenie...

o tu masz dane oddziału we wrocławiu

[ wiadomość edytowana przez: Furiosus dnia 2010-01-27 09:23:04 ]