Sond lambda szukam...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Szukam sond lambda (sztuk 2) trzyżyłowych w dobrej cenie, nowych oczywiście. Stare zdechły prawie zupełnie
Silnik to X25XE, automat (podobno ma to znaczenie dla długości kabli).
W ASO chcą ok. 500pln za sztukę, kosmos

Może zna ktoś tańsze źródła zakupu? Słyszałem że jest człowiek na giełdzie w Słomczynie który tym handluje, ale nic nie wiem co to za towar i czy dostanę dokładnie to co potrzebuję.

Pzdr.
Petereke

A w sklepach z częściami do Opla, ale różnych producentów szukałeś? Taka sonda nie powinna kosztować wiecej jak 200-300 złotych za sztukę. Jak chcesz, mogę się zapytać ile kosztuje u mnie w sklepie Opla.

A więc już dzwoniłem i wiadomość mam wesołą
Oryginał BOSCH - to cena 300 zł za sztukę
Również oryginał ale nie BOSCH, tylko inna firma (ponoć bardzo dobra, nie zapamiętałem nazwy) i facet bardzo polecał to koszt 200 zł za sztukę. Mają na miejscu, jak nie znajdziesz to kupię Ci i wyślę, kasę mi przelejesz na konto. Pozdrawiam.

Staaary, toś mnie zaskoczył 1. szybkością reakcji i 2. UPRZEJMOŚCIĄ! Faktycznie cena jest dużo lepsza, ale musze pogadac jeszcze z moim mechanikiem czy podejmie sie wymiany i za ile.
Oczywiście pytałeś o sondę do tego konkretnego silnika z automatycznią skrzynią?

HEVA dzięki raz jeszcze, będę w kontakcie!

Pzdr.
Petereke

Tak, ten sam model silnika. Sklepów tego typu w Bydgoszczy jest kilka, ale ten jest najsolidniejszy i wiedzą chłopaki o co chodzi.
Do automatu (dłuższe przewody), ma na miejscu. Jak podejmiesz decyzję, prześlij mi kasę na konto, kupię Ci sondy, wyślę pocztą i masz w dwa dni. A wymiany podejmij się sam, albo spróbuj je wykręcić. A jak się nie da, to wtedy jedź do mechanika, oni mają czasami czarodziejskie metody.

Byłem na giełdzie i facet nie miał akurat do mojej Omegi, ale wziąłem takie same tylko z inna wtyczka - do przeróbki, z gwarancja zwrotu jak cos byłoby nei tak. Stąd tez dostałem special rabat - 290 za 2 sztuki, sondy Boscha.
Zauwazylem ze mają one jeden kabelek czarny i dwa białe. Jak je podpiąć pod moja stara wtyczkę żeby było OK? Czarny do czarnego naturalnie, ale co z białymi? Musze dokładnie śledzić który biały jest podpięty jako środkowy we wtyczce, a który jako skrajny i jak samo podpiąć od nowej sondy? Co sie stanie jak źle podepnę? Ktoś to przerabiał?

Petereke

J tam bym z tego zródła brał !

Nowa sonda do Opla,trzy przewodowa
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=13221039