| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
omegolotC30NE Czerwin | 2006-11-01 07:34:35 przyczyn może być wiele, ile lat ma parownik, czy auto ostatnio widziało serwis , czy na benie chodzi dobrze.....?????? |
![]() zp znowu Puck | 2006-11-01 18:03:45 Witam ! Obstawiam zbyt bogata mieszanke i niesprawny uklad wysokiego napiecia. |
poganin lututów | 2006-11-01 19:48:32 typ lovetec czy lovtec - to chyba to , bynajmiej na papierach od instalacji gazowej tak coś napisane bylo ale w rubryce kolektora - dla pewności jutro jeszcze sprawdze.
kilometry, od kiedy, ............ to ciąg pytań na ktore odpowiedzi nie zdołam zciagnąć, gdyż , wóz kupił ojciec gdzieś w lipcu, instalacja w nim już była taka. elektryka sprawdzana była i podobno jest ok! ( spraw. zeszły miesiąc). i raz dzieje się to częsciej a raz żadziej. uboga mieszanka/ za bogata mieszanka????????? - o co w tym chodzi ??? gaz jest taki jaki w cisną na stacji LPG, chodzi o ilość tego gazu regulowanego śrubą??? gdyby mi w golfie gaslo tak podczas dojazdu do światel, to bym go sobie podkręcił, jeśli nie na parowniku to na wężu , jak by to też nie poskutkowalo to bym wiedzial że najprawdopodobniej trzeba wymienić bebechy(przepona, membrana...) w parowniku ( a tam mam LANDI) ale tu wolał bym najpierw być pewien usterki tymbardziej że pierwszy raz spotykam się z takim strzalem. |
techno E-34 530i Świdnica | 2006-11-01 20:38:36 Witam!
Strzały to popularny problem a ponieważ przyczyn może być wiele nie da się po samym opisie jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie. Co do sprawdzenia elektryki to ja znam tylko jeden warsztat samochodowy we Wrocławiu który może to zrobić a sprawdzenie jest na tyle drogie że taniej wychodzi często zakup nowych przewodów WN i świec. Proponuję: -Znaleść dobry warsztat i podjechać na regulację z podłączeniem do analizatora co najmniej cztero-składnikowego.Po takiej regulacji masz problem bogatej (za dużo gazu w stosunku do powietrza) czy ubogiej (odwrotnie) mieszanki z głowy. -Jeżeli przewody WN wyglądają na dawno niewymieniane proponuję wymienić -Świece tak samo Jeżeli nie pomoże: -Kopułka,palec rozdzielacza jeżeli są. -Sprawdzenie zapłonu ze stroboskopem. Przyczyną może byc jeszcze coś innego np.niewłaściwy montaż tj: za długi przewód gazowy,luźny lub żle zamontowany mikser itd. |