VW transporter

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanko moze miał ktos doswiadczenia z pojazdem vw transporter ale z silnikiem 2,5 benzyna + automatyczna skrzynia biegów Prosze o opinie

2,5 benzyna tak, ale skrzynia normalna...

2 miesiace takim jezdzilem nocami przecinak szos... malo aut godnych pojedynkow

... do czego to auto potrzebujesz???

Potrzebuje do przozu czasem duzych rzeczy i terz wiekszej ilosci ludziów a ten co mam go na oku ma akurat 9 miejsc załozony gazik i jest to autko które znam juz bardzo długo i wuiem ze jest z nim wszystko wporzadku chodzi mi głuwnie o to czy nie bedzie cyrków za skrzynia biegów

Automata w vw ciezko zarznąc.. zorientuj sie czy i co ile są przeglądy skrzyni.. czy trzeba wymieniac olej , filtr (jak jest) trzeba tez troche sie podszkolic w jezdzie automatem.. NAVI cos o tym wie..

Cytat:
2006-11-01 12:09:43, Czarek_Rej pisze:
Automata w vw ciezko zarznąc.. zorientuj sie czy i co ile są przeglądy skrzyni.. czy trzeba wymieniac olej , filtr (jak jest) trzeba tez troche sie podszkolic w jezdzie automatem.. NAVI cos o tym wie..

Automatyczne skrzynie niestety zawsze wymagają wymiany oleju oraz (co bardziej zaawansowane konstrukcje) filtra tegoż oleju.

Jest to co prawda dość upierdliwy zabieg, ale zdecydowanie bardziej opłaca się przestrzegać terminów wymiany i serwisu aniżeli w późniejszym okresie zajmować się remontem skrzyni.

Pozdrawiam - SpeedR