Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bmaciek Opel Omega B [2,5 V6] Ciechanów | 2006-10-18 22:51:37 czy ktoś z Was kupował zarówki xenonowe model D2S na allegro lub gdzies indziej za 80zł? Wsządzie w sklepach gdzie pytam cena to minimu 200zł. Czy w takim razie te za 80zł są jakies gorsze? Dodam, ze są równiez na nich opisy ze oryginalne Philips lub Osram i mają te same parametry. [ wiadomość edytowana przez: bmaciek dnia 2006-10-18 23:00:29 ] |
![]() sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2006-10-19 00:44:22 Ja je kupiłem rok temu za 70pln sztuka i świecą tak samo jak te, które jeden z moich kolegów kupił za 250pln sztuka w sklepie.
Możesz zawsze kupić w ASO, kosztują około 550-600pln za sztukę... ![]() ![]() ![]() |
![]() Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2006-10-19 10:24:27 bmaciek - przecież żyjesz w Polsce i każdy próbuje wycisnąć ile się da - więc nie powinny dziwić Cię takie różnice w cenach. |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2006-10-19 11:32:35 Ja kupowalem po 65 chyba za sztuke czy cos w tym stylu i sa ok. Ale po tym jak przyjda sprawdz czy zarnik w srodku nie jest juz lekko "okopcony" na bialo, bo ponoc takie czasem sie zdarza ze sa wysylane - mialem kilka privow od ludzi z allegro z pytaniem o to bo im sie takie trafily i reklamowali. Moje byly ok (jedna przesylka, druga odbior osobisty). |
![]() dominikzzz CARAVAN 2.2 DTI Warszawa | 2006-10-27 22:21:42 ja kiedys kupilem takie za 80 i byla straszna lipa, swiecily na bursztynowo, gosc cos sciemnial ze to takie chlodniejsze swiatlo itp itd. a suma suma rum okazalo, ze byly po prostu niezle zuzyte
znalazlem za to dobrego sprzedawce w wawie, tez sie wystawia na allegro, on chce za zarowke ok. 120- 150, ale najlepsze jest to ze mozliwy jest u niego odbior i montaz na miejscu (ma caly wartszat) kontakt do niego to: 603 123 426 pzdr dz |
![]() matadorRS Opel Omega Wrocław | 2006-10-27 22:43:38 Widze kolega taka mala krypto reklame wprowadzil. Wiec powiem ze kupowalem od tego Goscia z Allegro i byly oryginalnie zapakowane NOWE. Smigaja juz dwa lata bezproblemowo ![]() |
![]() dominikzzz CARAVAN 2.2 DTI Warszawa | 2006-10-27 23:09:15 od razu krypto reklama ![]() sam sie dlugo meczylem, zeby cos normalnego kupic, a ten gosc sie specjalizuje w xenonach (chyba tylko to robi) ![]() ale niestety z tego, ze go reklamuje jeszcze nic nie mam ![]() pzdr dz ![]() |
![]() abacus Omega25TD Kutno | 2006-10-28 17:48:12 Ja kupowałem ze dwa tygodnie temu DS2 na allegro po 68 PLN uzytkownik "krajanin"
Świeca w Audi S8 super. Były nowe. |
![]() bmaciek Opel Omega B [2,5 V6] Ciechanów | 2006-10-28 18:44:05 kupiłem z allegro załozyłem i pięknie świeci. A co najciekawsze to co zauważyłem w książce sam naprawiam.
http://img348.imageshack.us/my.php?image=22fl9.jpg Ale skoro to pisze to znaczy, że przezyłem wymiane żarówki. |
![]() dominikzzz CARAVAN 2.2 DTI Warszawa | 2006-10-29 22:58:38 dokladnie tego typu scieme na temat roznych temperatur wstawial mi gosc z allegro u ktorego osobiscie chcialem odebrac zarowki po zakupie...
wstawilismy "te nowa" i okazalo sie, ze swici duzo gorzej niz ta stara... gosc zaczal mi tlumaczyc, ze to inna temperatura i tylko takie ma ... powiedzialem, ze dziekuje i chyba mu negatywa wystawie to jednak zaczal inaczej mowiec ![]() skontaktowalem sie z gosciem do ktorego namiar podawalem i jak wstawilismy zarowke do lampy bylo git ![]() ![]() moim zdaniem trzeba trafic na uczciwego czlowieka i tyle, najlepiej odbierac taka osobiscie i od razu wstawic, zeby sie nie okazalo ze bedzie pomaranczowa ![]() pzdr dz |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2006-10-30 19:28:51 ? To nie widzieliscie ze byla banka osmolona w srodku przy otrzymaniu uzywanej? Wogole jest taka mozliwosc zeby nie byla osmolona? |
![]() MCZ BMW e39 Warszawa | 2006-10-31 21:14:06 Jeśli chodzi o temperatury barwy to polecam ten tekst
KLIK Palniki xenonowe Philips mają właśnie ok 6000K i są uważane za optymalne pod względem jakość oświetlenia/bajerancki wygląd. Palniki Osram mają niższą temperaturę. Podobno lepiej widać ale wygląd juz nie ten. Orginalnie w Omie MV6 98 miałem palniki Philips właśnie. I jeszcze coś. Żarniki potrzebują ok 30-40 godzin na wpracowanie się więc po włożeniu jednego nowego światło reflektorów może się różnić jeśli druga żarówka jest juz wypracowana. Dlatego xenony powinno się zmieniać parami. Wtedy będą świecić równo. I żeby nie było niejasności nie handluję żarnikami więc nie mam żadnego interesu w tym co piszę Pozdro MCZ |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2006-10-31 21:28:59
A tam od razu obcykany, po prostu widzialem dwie przepalone, dwie nieuzywane i slyszalem jak wyglada lekko uzywana. Wiecej mozliwosci chyba nie ma ![]() |
![]() sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2006-10-31 21:46:56
Dawaj dalej chemik333, określ, jak organoleptycznie stwierdzić, że jest nowa, używana, bardzo używana, spalona. Z tego co ja wiem, to nowa ma minimalny żółty śladzik w bańce, używana będzie miała lekko odymioną bańkę, niekoniecznie na całej powierzchni, a zużyta ale świecąca jest na maksa odymiona i w środku bańki jest sproszkowany gaz, a spalona poprostu nie świeci ![]() Tak mi pokazał gość, który jeździ na TAXI i już kilka zużył, ale może nie mieć racji. Czekamy na Twoje info ![]() |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2006-11-01 09:49:49 A co tu pisac wiecej...? Nowe dwie jakie kupilem (z roznych zrodel na allegro) byly krystalicznie czyste w srodku. Zero JAKIEGOKOLWIEK nalotu czy sladow osmolenia. Przypomnialem sobie ze wtedy mialem problemy z odkreceniem zaslepki zarowki bo nie chcialo sie to krecic w zadna strone - wiec dla porownania w ktora strone trzeba napierac odkrecilem w drugim reflektorze (gdzie zarowka byla wymieniana ze 3 - 4 miesiace wczesniej). Ta byla nieco osmolona na bialo (z 1/2 banieczki sklanej tej po srodku). Natomiast inaczej wygladal opis tego o co sie pytal mnie ktos na allegro
U mnie obie zluzyte (czyli nieswiecace) wygladaly identycznie wzgledem siebie. Banieczka w srodku byla calkowicie osmolona na bialo z szarawo - czarnawymi nalotami z malym dodatkiem roznych odcieni innych kolorow. |
![]() sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2006-11-01 10:14:22 Faktycznie, nowa powinna być krystalicznie czysta, chyba że ktoś ją włączył na chwilę dla sprawdzenia, to już będzie widać minimalny żółty przeźroczysty nalot, ale naprawdę minimalny, prawie nic...większość nawet na to nie zwróci uwagi ![]() |