| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DarekOmesia Passat Opoczno | 2005-06-08 22:57:32 Witam
Chciałbym się podzielic z wami informacjami co do wymiany żarówek na diody w kokpicie środkowym w Climietronicu myślę że zawsze komuś się to przyda a i ja uzyskam informacje na gnębiące mnie pytania. A zaczeło się od tego że zapragnołem mieć niebieskie podświetlenie w mojej "smoczycy" zamiast standardowego a że chciałem nawiązać do Passata B5 wiec w grę wchodziło wszystko łącznie z kompem i czerwonymi wskazówkami .
Zaczynam od wymiany zarówek na diody w kokpicie środkowym. Zgodnie ze wskazówkami RESa i jego realFOTO rozkręciłem konsole i tu już zaczeły sie pierwsze problemy . Mianowicie (oczywiście niedopatrzyłem i niedoczytałem ) wsadziłem łapę za daleko i zamiast na dzwigienkę tą odpowiednią to nacisnołem na coś co zostało mi w ręku a wygląda jak na fotce poniżej:
co to jest i do czego to służy to za cholere nie wiem . Rozmawiałem z Cleberem ostatnio pytałem się może on jaży ale niestety też nie . Jak ktoś wie to prosze o info.
Przy tej przeróbce już wiem co Szczurowi podczas LOB Party tak buczy jak kluczyk przekręci . To nic innego jak wentylatorek do chlodzenia płyty głównej w climatronicu na fotce poniżej
Jeśli chodzi o zamiane żarówek na diody no to już był problem bo okazało się (po konsultacjach ze ZBYNIEM) że moje oprawki do żarówek nie mają wyciąganych żaróweczek tylko lutowane do motylków którymi sie je zabezpiecza w płycie climatronica i znowu schody musiałem to wylutowsac i odnowa wlutowc diody i tu uwaga diody trzeba wlutowac z bardzo krótkim drucikiem wiec mozna rozgrzac końcówki i wychodzą z oprawy szklanej i d...a
ale efekt który się uzyska jest naprawde wart tej robótki foto poniżej nie dokońca odzwierciedla to ale w real naprawde jest git
Pozostało mi jeszce tylko wymiana żaróweczek w przyciskach pod wyświetlaczami w klimietronic , myślałem żeby je pomalować ale Cleber radzi że nie zabardzo to wychodzi wiec myśle o wymianie tylko gdzie takie spotkać nie wiem .
Po niedzieli biore się za liczniki i komputer Zbynio robił już to i mówi że zajefajnie wiec dam znać jak wyszło [ wiadomość edytowana przez: DarekOmesia dnia 2005-06-08 23:02:31 ] |
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2005-06-08 23:04:22 fajnie fajnie tylko fot nie widac
wrzuc je np na www.x-trim.info/upload (zmien im nazwy zeby sie od LOB zaczynaly to nie bede kasowal) |
DarekOmesia Passat Opoczno | 2005-06-08 23:12:59 sorki cos pokopałem z fotkami ale postram sie naprawic jak najszybciej |
DarekOmesia Passat Opoczno | 2005-06-08 23:38:23 Witam
Chciałbym się podzielic z wami informacjami co do wymiany żarówek na diody w kokpicie środkowym w Climietronicu myślę że zawsze komuś się to przyda a i ja uzyskam informacje na gnębiące mnie pytania. A zaczeło się od tego że zapragnołem mieć niebieskie podświetlenie w mojej "smoczycy" zamiast standardowego a że chciałem nawiązać do Passata B5 wiec w grę wchodziło wszystko łącznie z kompem i czerwonymi wskazówkami . Zaczynam od wymiany zarówek na diody w kokpicie środkowym. Zgodnie ze wskazówkami RESa i jego realFOTO rozkręciłem konsole i tu już zaczeły sie pierwsze problemy . Mianowicie (oczywiście niedopatrzyłem i niedoczytałem ) wsadziłem łapę za daleko i zamiast na dzwigienkę tą odpowiednią ze sprężynkami to nacisnołem na coś co zostało mi w ręku a wygląda jak na fotce poniżej:
co to jest i do czego to służy to za cholere nie wiem . Rozmawiałem z Cleberem ostatnio pytałem się może on jaży ale niestety też nie . Jak ktoś wie to prosze o info. Przy tej przeróbce już wiem co Szczurowi podczas LOB Party tak buczy jak kluczyk przekręci . To nic innego jak wentylatorek do chlodzenia płyty głównej w climatronicu na fotce poniżej Jeśli chodzi o zamiane żarówek na diody no to już był problem bo okazało się (po konsultacjach ze ZBYNIEM) że moje oprawki do żarówek nie mają wyciąganych żaróweczek tylko lutowane do motylków którymi sie je zabezpiecza w płycie climatronica i znowu schody musiałem to wylutowsac i odnowa wlutowc diody i tu uwaga diody trzeba wlutowac z bardzo krótkim drucikiem wiec mozna rozgrzac końcówki i wychodzą z oprawy szklanej i d...a ale efekt który się uzyska jest naprawde wart tej robótki foto poniżej nie dokońca odzwierciedla to ale w real naprawde jest git
Pozostało mi jeszce tylko wymiana żaróweczek w przyciskach pod wyświetlaczami w klimietronic , myślałem żeby je pomalować ale Cleber radzi że nie zabardzo to wychodzi wiec myśle o wymianie tylko gdzie takie spotkać nie wiem . Po niedzieli biore się za liczniki i komputer Zbynio robił już to i mówi że zajefajnie wiec dam znać jak wyszło [ wiadomość edytowana przez: DarekOmesia dnia 2005-06-08 23:40:13 ] [ wiadomość edytowana przez: DarekOmesia dnia 2005-06-08 23:43:47 ] [ wiadomość edytowana przez: urg dnia 2005-06-09 08:02:49 ] [ wiadomość edytowana przez: urg dnia 2005-06-09 08:03:56 ] [ wiadomość edytowana przez: DarekOmesia dnia 2005-06-09 12:13:30 ] [ wiadomość edytowana przez: DarekOmesia dnia 2005-06-09 12:18:11 ] |
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-06-08 23:59:05 dalej dupa DarekOmesia, wrzuć fotki na serwer bestiales, a później powklejaj linki. |
johnybig DEADSOUL Omega B MV6 Poznań | 2005-06-09 08:06:55 "...Przy tej przeróbce już wiem co Szczurowi podczas LOB Party tak buczy jak kluczyk przekręci . To nic innego jak wentylatorek do chlodzenia płyty głównej w climatronicu .."
a nie zastanowił cię termistor w kanaliku przez który przeplywa wciągane powietrze z kabiny
|
szczuro OMEGA B - NO GAS Poznań | 2005-06-09 08:51:19 kurcze nie wkurzac mnie juz z tym climatronic
bo juz mnie szlak trafia pozdro |
DarekOmesia Passat Opoczno | 2005-06-09 10:05:26 juz nie wiem co jest z tymi fotkami wszystko wskazuje ze jest ok ale sie nie ladują , wpakowałem ich na ftpa w katalogu DarekOmesia zerknijcie jak mozecie.
a 7gsi ja powiem ze u mnie efekt w dzien jest ok widac wszystko jak nalezy a wieczorem to juz całkowity git. |
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2005-06-09 10:21:57 Darek, to sprawdź jeszcze wielkość liter w nazwie pliku (nazwa i rozszerzenie) - serwery linuxowe sa case sensitive |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2005-06-09 11:00:38 jołp, sprawdź te nazwy plików, a najlepiej jakbyś je wrzucił jakies neutralne np. a1.jpg ; a2.jpg itd. ścieżkę masz dobrą więc nic więcej nie zrobię ![]() |
DarekOmesia Passat Opoczno | 2005-06-09 12:20:00 dzieki dla zork bo na jego uploadzie są pliki a na LOb-ie cos jednak jest nie tak . ale ważne że już się uporałem z tym |
szczuro OMEGA B - NO GAS Poznań | 2005-06-09 12:37:57 no ladnie ladnie
jak sie uporam z moja klima to moze tez sie pobawie a jak z widocznoscia przy duzym sloncu widac ze cos swieci mysle ze fajnie by tez wygladalo podwietlennie na czerwono + biale tarcze i czerwone wskazowki pozdro |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2005-06-09 12:44:20 DUPA! WSZYSTKO JEST OK!!!!
JAK SIĘ WP...LA ZDJĘCIA NA FTP.BESTIALES A NIE DO SWOICH PLIKÓW GRAFICZNYCH A POTEM ODWOŁUJE DO NIEISTNIEJĄCEGO KATALOGU TO TAK JEST! I JESZCZE SPACJE W NAZWACH
MOŻE ZADZIAŁAC? = WIDAĆ MOŻE |
szczuro OMEGA B - NO GAS Poznań | 2005-06-09 15:26:18 heh widze ze wszycy sie na tym lapia
ja tez najpierw za to ciagnalem
ale cos mi nie gralo i spojrzalem do opisu i zostalo na swoim miejscu pozdro |
DarekOmesia Passat Opoczno | 2005-06-10 14:43:51 to fajnie nikt nie wie co to za pręt ,więc chyba nie ma co się przejmować tym
|
Diro DEADSOUL Mercedes Gorzów Wlkp. | 2005-06-11 15:40:02
, u mnie jeszcze jest bo nie wyrwałem wyzwalacza |
DS Opel / Omega Be IV | 2005-06-12 08:27:02 a masz może zdjęcia za dnia ? kiedyś zrobiłem sobie podswietlenie na diodach TIDa w Tigrze i po miesiącu wróciłem do serii. Nic nie było widać za dnia, a w nocy dawało po gałach. Zegary proponuję oświetlić używając żarówek i diod oraz zmien tarcze na białe lub srebrne. Jak znajdę zdjęcie to pokaże jak to wyglądało w moim wraku. |