| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
arsen Car-Audio PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2006-10-31 09:40:25 kondensator , akumulator , alternator..ale i tak zdechnie ci zasilanie jak spieprzysz montarz powodzenia |
Grinch27 E30 Ełk / Białystok | 2006-11-01 12:27:57 Troche dużo chcesz do tej samarki wstawić! Nie wiem po co aż tyle i co chcesz uzyskać, ale to Twój samochód i Twoja sprawa..
O ile dobrze pamietam to masz alter od 45 do 60A sprawdź dokładnie - zależy od rocznika Tematu kabli nie bedę narazie poruszał chyba że zechcesz.. Wstaw drugi aku w bagażnik jakieś 190Ah - jeżeli dobrze podłączysz to nie będzie niedoborów.. A jak chcesz sie bawić niebezpiecznymi zabawkami to wstaw bombe tak ze 3F ( ale nie koniecznie )
Proponował bym do tego taki sprytny wyłącznik przedniego aku podczas wyłączonego silnika - żebys miał jak wrócic do domu
Tylko pamiętaj o tym że przy takim sprzęcie jak bedziesz głośno słuchał to nity Ci w samochodzie popękają! |
Grinch27 E30 Ełk / Białystok | 2006-11-01 22:50:21 Pomyślałem o tym że chcesz startować.. aku duze żeby nie było strat na przesyle, a myślałem o 3F centralnie na aku i powinno być ok! Co do kabli to jeżeli chcesz zrobic profesjonalna instalacje to podstawą jest zasilanie!! Przewód między aku daj 25mm^2 i na to bezpiecznik jakieś 100-150A ( cieżko dostać, spróbuj 80 może nie bedzie palic ) przed przejściem przez ścianke silnika, masa do budy możliwie blisko aku też 25mm^2..
Wymień mase i przewód między alter i aku, możesz użyć tej samej grubości, tylko że bezpiecznik też powinien być - daj o 5 wyższy od możliwości alternatora.. Zwróć szczególna uwagę na połączenia - kable powinny byc oblutowane, zakończone konektorami ( najleiej też solutowac ) powieżchnie styków oczyszczone i odpowiednio dociśniete.. Przewody zasilania zmacniaczy mogą być te same, ewentualnie 20mm^2.. Jednostka centralna tez powinna miec grubsze kable polecam 5-8 mm^2 z bezpiecznikiem jakies 30A i kable sygnałowe dobrej jakości.. Przewody zasilające, jeżeli nie dostaniesz o tej grubości przeznaczonych do audio możesz uzyc spawalniczych a przy zakupie oprawek bezpieczników wybierz jakieś lepsze bo na nich też występują duże spadki.. Do reszty to napewno wytłumiony samochód matami bitumicznymi i gąbką. Domyślam sie że chcesz startować w zawodach ciśnieniowych, więc skrzynie woooooooooooferów - otwarte z płyty MDF 25mm..
Chyba o wszystkim pamiętałem... |
Grinch27 E30 Ełk / Białystok | 2006-11-01 22:54:24 Możesz dać jak chcesz po 1F na wzmaki, ale i bez tego będzie wydawać dzwięki!!
Ładną masz tą Samke, może jakies zdjęcie zapodaj..
Miałem kiedyś 2105 1.3 i chwilami osiagała 200 KM |
SAMAR LADA SAMARA elblag | 2006-11-02 10:40:10 podaj swoje gg to pogadamy ![]() |
Grinch27 E30 Ełk / Białystok | 2006-11-02 15:12:59 Zazwyczaj niewidoczny, ale jak cos to pisz!
6751229 |