Co to jest

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj przy oględzinach pod maską zauważyłem coś takiego

Co to jest ? Nie jest na górze podłączone do niczego a ja nie mam pojęcia do czego to jest. Jest tak wyprofilowane jakby miało gdzieś wchodzić. To ma być do czegoś podłączone czy jak ? Znajduje się z przodu zbiorniczka na płyn hamulcowy.

Wyglada mi ze poprzedni wlasciciel mial webasto - po wymontowaniu zostalo doprowadzenie paliwa, o ktorym pewnie zapomnial...
zobacz czy masz gdzies przeciete weze chlodzenia w poblizu tego miejsca...

No dobra..wbrew pozorom jest to istotna czesc ukladu podcisnienia sterujacego doladowaniem silnika. Zatkaj ja i przejedz sie a przekonasz sie jak bardzo.

@ stapoz
Widziales Ty kiedys webasto?

Zalezy jakie masz na mysli - typow sa dziesiatki. Moze se gosciu na Allegro kupil i podpial.
A ty masz jakies konkretny model na mysli czy tak sobie, z nudow, pytasz?
Pomijam tu fakt ze Webasto jest nazwa wlasna firmy - chodzi o urzadzenie a nie konkretny typ.

stapoz wygas,wygas.. pokazywanie emocji to objaw slabosci..

A tak na marginesie gdzies tu na forum widzialem fajna sygnaturke o wdawaniu sie w dyskusje i pokonywaniu doswiadczeniem..

Mam również w tej okolicy taki filtr, który nie jest podłączony do niczego z jednej strony. Także spoko nie jesteś osamotniony. Jak będę miał czas to dojdę o co z tym biega.

panowie ten gówniany pseudostożek nie jest wart tego coby sie od idiotów wyzywać....to nie forum działkowicza hobbysty....
panujcie nad nerwami

dobrze, że wydano bandoletów

Cholera - do czegoś to jest tam podłączone ale za nic nie mogę tam podejść aparatem co by zademonstrować - ale się postaram. Zaślepie jutro i poganiam.

bolciu.. czy ja pisalem po hebrajsku? To tak ma byc. Jest podlaczone do rozdzielacza podcisnienia.Ten z koleji jest podpiety do czujnika cisnienia ladowania a z drugiej strony do kolektora ssacego. Jako trzeci podpiety jest przewod podcisnienia biegnacy wzdluz kolektora ssacego. Jesli zaslepisz to kolanko Oma straci okropnie na mocy.A jesli juz tam koniecznie chcesz grzebac to przedmuchaj ten filtr.

Zaznaczam ze to ustrojstwo jest w x25dt w u25dt tego zdaje sie nie ma choc nie jestem na 100% pewny.

eisvogel
Cytat:
No dobra..wbrew pozorom jest to istotna czesc ukladu podcisnienia sterujacego doladowaniem silnika. Zatkaj ja i przejedz sie a przekonasz sie jak bardzo.

No właśnie chciałem jutro to zrobić
Dzięki za info bo już myślałem że faktycznie coś tam było i przed sprzedażą wykręcili bo można sprzedać osobno