Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Anonymous Niezarejestrowany | 2002-10-24 23:50:18 Przepraszam ale nie jestem żaden anonim!!! Co jest?? To,że się nie podpisałem pod postem o plastkiach to znaczy,że od razu na aut ?!! Nie zgadzam się! Bogdan R.PL / fiszer@interia.pl / |
![]() Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-03-17 00:24:26 Odświeżę starego już kotleta. Cały dzień się na to zbierałem, aż wreszcie się zebrałem. Nie wiem jak Wy ale ja już powoli tracę cierpliwość o ile jeszcze jej nie straciłem robiąc cokolwiek przy plastikach w Espero. Pierwszy raz problem zauważyłem jakiś czas temu podczas wyjmowania licznika w celu wymiany żaróweczek od podświetlenia zegarów i włączników. Po odkręceniu dolnej i górnej obudowy kierownicy. Okazało się, że w dolnej w miejscu otworu tzn. po jego obwodzie jest "słoneczko" tzn. pęknięcia i to w czterech otworach. Może poprzedni właściciel dokręcał to wkrętakiem pneumatycznym ![]() Wracając do plastików może trochę podsumuję. Widząc plastiki w moim aucie mam takie nieodparte wrażenie stwierdzić, że koreańce kroili koszty wszędzie gdzie się tylko dało. Plastiki wg mnie, szczególnie te czarne spod kierownicy, schowek, wyglądają i zachowują właściwości tak jakby wykonane były ze zdegradowanego tworzywa, albo z mieszanki jakichś przemiałów tworzyw których nie można ( nie powinno się) mieszać. Jakby nie było cięcie kosztów. Już kiedyś w radzieckiej ladzie były trwalsze. Mam do Was prośbę drodzy klubowicze. Napiszcie jak sprawa u Was wygląda. Czy może jestem jednym z odosobnionych przypadków. Przyznam, że wnerwia mnie to na równi z krozją rantów drzwi, co nie oznacza, że zraziłem się do esperaka. Nic z tych rzeczy ![]() Dzięki z auwagę. Pozdrawiam. |
![]() Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-03-17 11:11:40
To fakt. Espero kosztowało nie wiele w porównaniu do innych aut o podobnym wyposażeniu.Ale dzięki temu można teraz za nie wielkie pieniądze nabyć w miarę "młody egzemplarz".
Odnośnie użycia takich, a nie innych materiałów do wykończenia wnętrza (plastików) nasuwa się zapewne każdemu tylko jeden wniosek. Czyli cięcie kosztów. Dzięki temu nowy Esperak w tamtych czasach kosztował dużo taniej tak jak napisał kolega Piotr_ek. Dodam, że poprzednim moim autem był Kadett z 1986 roku. Wszystkie plastiki pod, nad kierownicą wszystkie osłony, popielniczki wykonane z ABS-u jeżeli ktoś miał do czynienia z tworzywami sztucznymi wie o co chodzi. Co jest ważne ABS jest bardzo drogi w porównaniu do pozostałych tworzyw, ale za to wykazuję bardzo dużą wytrzymałość i zachowuje swoje parametry, wymiary bez względu na warunki atmosferyczne. A w Espero zapewne jak już niżej pisałem zastosowano zapewne mieszankę z różnego rodzaju odpadów technologicznych. Znam ten problem gdyż na co dzień zajmuję się PTS. Stąd właśnie nasze problemy z plastikami w naszych maszynach. |
![]() Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-03-17 12:19:03
Ano zapomniałem. To jego jedna z głównych cech tak samo jak i połysk. No fakt jest nie przyjemny, ale nic złego by się nie stało jakby osłony np. pod kierownicą i schowek byłyby twarde. Ale są też inne tworzywa, które byłyby lepszej jakości i wytrzymałości niż te które są. Tego już nie zmienimy, możemy tylko pogdybać i po narzekać ![]() |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2009-03-17 12:38:30
A koszty? Koszty były najważniejsze. Zresztą w złomgunie też mam miękkie wnętrze jakoś nic mu się nie dzieje... no ale koszty były duuużo wyższe. |
![]() Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-03-17 12:52:01 Dokładnie tak. Ale w Twoim obecnym aucie wszystkie elementy wykonane zapewne są z oryginalnego surowca, bez mieszania z innymi rodzajami surowców. Dzięki temu wszystko jest ok i nic się nie dzieju nawet mimo upływu lat. No i wiadomo koszty musiały być wyższe. Dzięki temu nie masz problemów z tym ![]() |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2009-03-18 07:34:12 Jeszcze tydzień temu dał bym sobie rękę uciąć, że moje plastiki mają nabitą cechę ABS, ale dziś już sam nie wiem.
Moim zdaniem te plastiki pękają w momencie, gdy jakiś nieświadomy swojej siły majsterkowicz dokręca je bez umiaru. |
![]() Michal7e91 Member Klubu Espero Daewoo Espero Orzysz/Łódź | 2009-03-18 11:46:20
Same nabicie cechy ABS nie oznacza wcale, że dany element wykonany jest w 100% z tego tworzywa. Może zawierać tylko śladowe ilości ABS-u.
Z tym też się z Tobą zgodzę, że podczas dokręcania ze zbyt dużą siłą plastiki będą pękać. Raczej jest to nie uniknione. Tyle tylko, że jedne sybciej a inne później. |