MotoNews.pl

Mercury Villager-kosmiczne spalanie gazu w trybie miejskim!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od tygodnia mam Mercurego Villagera no i zaczeły się problemy!!! W trybie miejskim pali ok. 30lpg/100km.Byłem w Na-gazie w swoim mieście na regulacji.Nic to nie dało nadal pali tyle ile palił,wiem tylko że jest padnięta sonda lambda.Ustawiany był na analizatorze spalin,ale to nic nie dało!!! Wiem że 3l. silnik musi palić ale to jest przegięcie.POMOCY !!! A może zna ktoś sensownych gazowników w łodzi???A może trzeba zapakować mu nową sondę. a zresztą co ja będę gdybał jak znam się na tym jak świnia na astronomii Instalacja Landi Renzo drugiej generacji.
08.11.''06 wymieniłem sondę,ciekawe co z tego wyniknie???
09.11"o6 kolejna wizyta u gazowników,dziś wymyślili że to wina miksera lub reduktora na diagnozie się skończyło,trzeba zapisać się na naprawę!! przeżucam sie na etylinę

[ wiadomość edytowana przez: Rtoip36 dnia 2006-11-09 22:28:12 ]

Musisz wymienić sonde-to podstawa. Potem jak jeszcze będzie za wysokie spalanie to polecam wyszukiwarke.

Dokładnie tak, jak pisał poprzednik. Poza tym to nie napisałeś co to za instalacja (I II III-IV czy V generacji), a różne generacje mogą mieć różne przyczyny.

A poza tym to jak sam napisałeś jest to Village(r), więc po mieście będzie palił dużo. Może spróbuj w trybie wiejskim?

To żart oczywiście, ale nie mogłem się powstrzymać

Do meritum: To jest druga generacja? Jeśli tak, to może być źle wyregulowany parownik, zużyty parownik, za mały mikser, przytkany dolot, za ciężka noga, źle wyregulowany komp gazowy, padnięta sąda....

Cytat:
2006-11-08 15:48:41, Kamil_H pisze:
A poza tym to jak sam napisałeś jest to Village(r), więc po mieście będzie palił dużo. Może spróbuj w trybie wiejskim? To żart oczywiście, ale nie mogłem się powstrzymać Do meritum: To jest druga generacja? Jeśli tak, to może być źle wyregulowany parownik, zużyty parownik, za mały mikser, przytkany dolot, za ciężka noga, źle wyregulowany komp gazowy, padnięta sąda....

no napisałe ze sonda wiec trzeba ją wymienić bo jak to 2 gen. to krokowiec stoi w miejscu