MotoNews.pl
10 Alarm ELVAR5B (108765/0) - PT

Alarm ELVAR5B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Pozdrawiam wszystkich na forum. Mam problem z alarmem w moim Espero. Po pierwsze to nie wiem co to za model, po drugie nie mogę nigdzie dokopać się do jakiejś instrukcji (chociaż do opisu wyjść). Może ktoś z SZANOWNYCH użytkowników Espero spotkał się z takim alarmem, może to jest alarm montowany fabrycznie??
A i najważniejsze _ na centralce alarmu jest tylko symbol ELWAR5B (made in Taiwan) a na pilocie ELVAT5G.
Z góry dziękuję za pomoc

Prestige

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ELVAT5G+model&lr=

Witam.
Niestety google nie znajdują centralki takiego alarmu lecz tylko pilot zdalnego sterowania. Sprawdzałem w wyszukiwarce wcześniej, zanim zapytałem na forum.
Ciekawy jestem jaki alarm był montowany seryjnie w naszych samochodach.
Pozdrawiam

Cytat:
2005-08-07 23:16:12, 11-Rysiek-11 pisze:
..." Ciekawy jestem jaki alarm był montowany seryjnie w naszych samochodach.."

Żaden

Podzrufka!

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2005-08-07 23:32:04 ]

a moze kolega jakies zdjecie tego alarmu zapoda lub nawet jak najdokładniejszy opis jego wygladu np. szary,czarny ,wielkosc ,z kostkami lub nie , ilosc wyjsc itp. to moze którys z klubowiczów bedzie miał taki i cos podpowie bo jezeli alarm był zakładany w salonie to oni raczej trzymaja sie jednej marki

Centralka alarmu jest czarna, prostokątna, cztery małe wtyczki, jedna szeroka 13 stykowa.
Jutro w dzień postaram się zrobić zdjęcia centralki. Umocowana jest z lewej strony pod deską obok skrzynki bezpieczników.
Pozdrawiam
A tak z ciekawości zapytam - Jak się wstawia zdjęcia na forum?

ha tego to ja sam nie wiem,napewno trzeba je wstawic w neta i mozna skorzystac ze strony
http://www.imageshack.us/ jest to strona prawdopodobnie naszego klubowicza ale jak dalej to ja kiedys dostałem takie namiary

[ wiadomość edytowana przez: Biznes dnia 2005-08-09 02:13:20 ]

[ wiadomość edytowana przez: Biznes dnia 2005-08-09 02:13:54 ]

Tu masz sznurek do wątku , zresztą podwieszonego!!!

-----------------
czasem tu zaglądam

Niestety Adam ale nie mogę otworzyć tego wątku - nie mam uprawnień - przynajmniej tak pisze.
Nie mogę się nigdzie dogrzebać jak umieścić zjęcia.

Pozdrowienia

A to przepraszam, nie zwróciłem uwagi że nie będziesz miał dostępu do tego wątku.
A więc :
Klikamy... Ładujemy zdjęcie z dysku, a następnie wklejamy je na forum przy użyciu komendy "obrazek".

-----------------
czasem tu zaglądam

To są zdjęcia pilota od alarmu - o ile zrobiłem wszystko tak jak trzeba - a zdecia centralki zrobię w dzień
Pozdrawiam i dzięki za poradę

Wywal ten alarm.

Jakiś stary trup.

I kup coś nowego.

Jeśli oczywiście możesz

Będzie to 100 razy lepsze rozwiazanie, niż drutowanie przy tym

Popieram Zoltara ,naprawa alarmu to o kant d... rozdic alarmy po naprawie lubia wybierac jajca ,ja osobiscie nikomu nie naprawiam tylko oferuje nowe ,zakładam i klient jest zadowolony a ceny sa przystepne. A co do twojego alarmu to pewien nie jestem ale przypuszczalnie moze to byc EUROSEC ,kiedys kiedys miałem okazje zamontowac pare takich ,klienci sami sobie kupowali gdzies w sklepie i przyjezdzali do zamontowania bo były taniej i raczej nie były one rewelacyjne ale ja przynajmniej gwarancji na nie nie dawałem wiec co mi tam. Moja rada stary alarm w kosz a nowy do koreczka i masz problem z głowy