| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2006-11-02 10:16:01 Czy ktos ma doswiadczenia (pozytywne lub negatywne) z uzywania srodka do uszczelniania ukladu chlodzenia. Cieknie mi na reduktorze gazu i bez jego wymiany nie da sie tego powstrzymac a nie chce inwestowac bo Omega wkrotce do Zyda idzie.
Ciekawy jestem czy ktos cos takiego testowal, przez jak dlugi czas i czy nie bylo skutkow ubocznych typu zaklejony termostat, itp. |
AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2006-11-02 10:24:23 ..Sluchaj na rynku jest wiele takowych produktow ktore mogly by spelnic Twoje oczekiwania.. A nie mozna wymienic samej uszczelki? ..W ktorym miejscu Ci na tym parowniku cieknie? |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2006-11-02 10:37:03 Jakby sie dalo tobym jezyka nie strzepil po proznicy ::
Cieknie na doprowadzeniu chlodzenia do parownika - taki kruciec na ktory zaklada sie waz z chlodzeniem - cieknie miedzy kroccem a korpusem parownika. Ten krociec jes zamontowany obrotowo w korpusie i uszczelek tam nie ma. A ze jest wiele takich srodkow to doskonale wiem i nie o to pytam - chodzi mi o porade kogos kto uzywal jakis konkretny typ i moze cos poradzic [ wiadomość edytowana przez: stapoz dnia 2006-11-02 10:39:25 ] |
AndrzejMT LOB NET MEMBER Omega A Radom | 2006-11-02 10:39:46 ..No to nie wiem co to za spece.. Tesc moj mial 3 tygodnie temu to samo w vectrze.. Pojechal do gazownikow, wymienili mu uszczelke wlasnie na tym ruchomym kolanku - zaplacil grosze i nic nie cieknie - a lalo sie konkretnie..
..Co do takich srodkow uszczelniajacych - kolega kiedys zalal - zapierniczylo mu cos w ukladzie chlodzenia - i tak jak sie lalo -tak potem sie grzalo hehe ![]() |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-11-02 10:44:32 po kolankiem jest oring który dokupisz w sklepie z uszczelnieniami , a ja mam doswiadczenie z syfem w proszku do uszczelniania chłodnic, skończyło sie na wymianie chłodnicy dziadostwo jest i tyle, nie polecam . zatkało chłodnice i dupa zbita była a do domu 180 km |
stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2006-11-02 15:16:53 Tak, chyba faktycznie rozbiore caly reduktor, chociaz zeby dostac sie do niego to godzina rozkrecania silnika bo mi go wsadzili w takie miejsce, ze go prawie nie widac...
Uszczelniacze moga dodatkowo podwyzszac temp. zamarzania plynu, a zima sie szykuje mrozna... |
Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2006-11-02 15:19:35 Post usunięto aby nie dostać po łbie.
[ wiadomość edytowana przez: Grande dnia 2006-11-02 15:20:23 ] |