Maluszek - "szarpie" podczas jazdy:/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Sytuacja ma sie tak, ze ide i zapalam swojego fiacika. Daje ssanie odpalam, czekam chwilke jak dobrze poczuje benzynke i wylaczam ssanie. Wbijam jedyneczke i jade, wbijam dwa i....samochodzikeim zaczyna szarpac, przerywa. Z trudem udaj mi sie go rozpedzic do jakchs 35-40km/h po czym pakuje 3 i autko jeszcze bardziej przerywa, o czwartm biegu nie ma mowy. Na biegu jalowym kaszlak ma pelny gaz i nie przerywa. Jednkaze jak pracuje na wolnych obrotach i mu gwatownie docisne gaz to tak jkaby kichnie, delikatnie szarpnie,przerwie i dalej sie juz normalnie wkreca. Nie za bardzo wiem jak to dokladnie opisac.

Jednak to wszystko ma miejsce na zminym silniku. Kiedy maluszek sie zagrzeje to wszystko wraca do normy (no prawie). Po prostu autko normlanie przyspiesza, mniej szarpie i ogolnie nadaj sie do jazdy. Jedynie dalej tak dziwnie reagfuje na gaz.

zerknij na kable wn, najlepiej je wymien, moze poprostu za wczesnie odejmujesz mu ssania. Najlepiej wymien swiece, kable i zobacz efekt, opisz co sie dzieje dalej

z tego co wiem to ssanie chowa się jak silnik się zagrzeje do normalnej tem. pracy , za wcześnie chowasz ssanie.

zobacz czy ssanie sie wyłącza całe

Witam ponownie!
Wrocilem po dosc dlugoej nieobecnosci, ktora byla spowodowana pewnymi problemami z dostawca internetowym. Teraz juz jednak wszystko jest OK i ponownie moge sie cieszyc nie tylko z dostepu do internet ale tez z tego wspanialego forum.

A co do mojego problemu, ktory jest opisany w tym temacie to zostal on juz rozwiazany. Okazalo sie, ze jedna swiec byla "niedokrecona". Teraz juz wszystko jest dobrze, oprocz jednej rzeczy. Pisze o tym w osobnym temacie. W kazdym razie dziekuje wszystkim, ktorzy probowali pomoc. Temat uwazam za zamkniety.
Pozdrawiam!