MotoNews.pl

Rolka napinacza paska wielorowkowegoX2.0XEV

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak ja wymienic czy trzeba wyciagac napinacz, czy po zdjeciu paska wystarczy wykrecic srube.
Dziekuje za rady i pozdrawiam.

Jeżeli o takie rzeczy pytasz to radzę oddać auto do zaufanego mechanika niż samemu przekombinować

Pytam bo nie chce przeplacic. Wiadomo ze bez demontazu napinacza bedzie taniej a i sam bede mogl to zrobic.

Drodzy koledzy, jak czytam przeróżne posty i Wasze odpowiedzi, nabijające sie z co mniej "uzdolnionych" techincznie kolegów. Tym bardzie, że dzisiejsze "pędziwiatry" są tak poupychane przedziwnie i pozakrywane....Że trza byc jasnowidzem by domyślic sie gdzie to, czy tamto zamocowano. Dzisiaj każdy z Was, nas uzywa kopma, telewizora, komórki i całej masy przerożnych urządzeń technicznych i może któryś z "naśmiewaczy" przyzna sie , ze zna zasady działania tychże ....mądrale!!!!! Co, czemu i jak działa w oparciu o .....
Więc lepiej , choć do znudzenia, życzliwie powiedzieć co i jak ...bo właśnie tejże życzliwości tak bardzo ludziom na codzień brakuje, nie wiele ona kosztuje, a jak bradzo wzajemnie życie ułatwia.
Już samo istnienie naszego forum jest bardzo potrzebne i chyba wielu wzajemnie z niego skorzystało.
Wszystkich serdecznie pozdrawiam.

weż kartke papieru rozrysuj sobie jak pasek idzie po rolkach odkręć rolke z 1 śruby , wymień rolke , zakręć nową rolke .
załóż pasek zgodnie z rysunkiem i wio
po zawodach
czas wymiany do 15 minut
narka

Cytat:
2006-01-07 16:44:35, fomin pisze:
weż kartke papieru rozrysuj sobie jak pasek idzie po rolkach odkręć rolke z 1 śruby , wymień rolke , zakręć nową rolke . załóż pasek zgodnie z rysunkiem i wio po zawodach czas wymiany do 15 minut narka

Co tomciu już kiedyś zdiołeś i nie wiedziałeś jak pasek ma iść??

Jak to mówią... u niektórych nauka w las nie idzie.

Cytat:
2006-01-07 17:08:28, autoseba pisze:
Co tomciu już kiedyś zdiołeś i nie wiedziałeś jak pasek ma iść?? Jak to mówią... u niektórych nauka w las nie idzie.

lepiej rozrysować jak potem sie głowić już raz na wariata wszystkie kable pościągałem
pamiętasz?

Cytat:
2006-01-07 18:37:29, fomin pisze:
lepiej rozrysować jak potem sie głowić już raz na wariata wszystkie kable pościągałem pamiętasz?

No , pamiętam
Tak jak piszę... nauka nie idzie w las

Cześć,

czas wymiany 5 minut.
Nawet nie warto się przebierać w 'ciuchy'.
Rolka do '2.0 16" >>> ok. 40 zł.

Pozdrawiam i wszytkiego Naj Naj .

rasek

Jak zdejmiesz rolke napinacza to samo przez sie pasek Ci spadnie. Nie oplaca sie jechac do warsztatu bo za sama zmiane zaplacisz ok. 60 PLN (sam jestem mechanikiem). Co bardziej wprawnym domowym majsterkowiczom zajmuje to ok. 20 min. Jest to banalnie proste, tylko wez pod uwage czy jakies inne lozyska sie nie wytarly, bo z prostej manipulacji przy silniku wyjdzie wyjecie innych podzespolow... np. alternator lub pompa wspomagania

No chyba ze pasek sie tylko poluzowal...

[ wiadomość edytowana przez: yadzia666 dnia 2006-12-17 14:13:35 ]