W140 350TURBODIESEL czy W210 300 TURBODIESEL

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przedewszystkim witam wszystkich na forum.
Mam do Was takie pytanie. Zastanawiam się nad kupnem mercedesa, tylko mam pewien dylemat. Nie mogę się zdecydować, odnośnie modelu auta. Nie wiem czy lepiej kupić słynnego okulara model W210 z 3 litrowym silnikiem diesla z turbodoładowaniem, czy też topową S-klasse z silnikiem 3,5 litra również TURBO diesla. Kwotowo powiedzmy, że E-klassa zakręci się rocznikowo w granicach 1999/2000, natomiast S krztałtować się będzie w okolicach rocznika 1995/96.
Zależy mi na wygodzie podróżowania jak i na dynamice jazdy. Bydź może kogoś to rozśmieszy bo co ma dynamika z S-klassą w silniku DIESLA. Ale, no właśnie, nigdy tym jeszcze nie jeździłem i może ktoś mógł by podzielić się ze mną wrażeniami z jazdy S-klassą, amoże miał jeszcze i możliwość jazdy obydwoma autami o których mowa. Prosił bym o poradę. Na co się zdecydować?

W210 zdecydowanie

Fajnie!
W210, ale może coś więcej. Latam po tych stronach w internecie, ale nie znalazłem żadnych informacji odnośnie eksploatacji tych aut. Obydwa modele mnie fascynują, w końcu uzbierałem tyle grosza, że mogę sobie na jedno z nich pozwolić i pojawia się po prostu w głowie mnóstwo pytań i zagadek i odpowiedź "zdecydowanie W210" - no sorry nie jest dla mnie jakimś ahh!
Może coś więcej??
Odezwijcie się ludzie bo mam nie lada zgryz!!

Pozdrawiam!!