| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jaz Daewoo Espero Praszka | 2008-02-07 20:37:13 Witam mam pytanko, co zrobić żeby pilot działał co najmniej na 5m. bo muj działa na jakieś 2m. góra. Gdzie jest przyczyna? z góry dzięki |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-02-07 20:46:49
zmienić baterię
ewentualnie poszukać centralki i rozwinąć antenę |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-02-07 22:08:52
W zestawie liter "muj" jest główna przyczyna! |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-02-07 22:25:46
Etam... muj pilot również ma problemy! |
Jaz Daewoo Espero Praszka | 2008-02-07 23:06:28 Baterie wymienione bo w moim pilocie są 2, a gdzie szukać centralki może ktoś podpowie |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2008-02-07 23:17:37 przyłoż do skroni pilota
poważnie piszę |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2008-02-08 08:04:47
Koliberku,czego kolegę na minę wsadzasz. To nie zadziała
Nie napisałeś,że należy być skierowany w stronę samochodu i szeroko otworzyć gębę. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-02-08 10:35:08
Tam gdzie ją założył monter, bowiem pilotowe sterowanie nie było w standardzie. Ja obstawiam przy (za plastixową obudową)/nad(pod deską rozdzielczą) lewą nogą kierowcy. W ostateczności przy prawej nodzie pasażera (za plastixową obudową również). |
flykrzysiek Daewoo Espero Melbourne-Australia | 2008-02-08 12:28:10 Ja tez mam czasami w tym cholerstwem problemy-drugi zapasowy pilot mimo zmienienia baterii wogule nie dziala a pierwszy to jak mu pasuje. Choc oba maja nowe baterie! Najgorsze to co mnie spotkalo z eletryka w espero to, ze jak padl mi akumulator to automatycznie zamykaja sie drzwi,wariuje radio, i migaja swiatla. A druga rzecza-nie zycze nikomu- to na stacji benzynowej zaciela sie mi klapka wlewu paliwa kiedy juz zaplacilem za paliwo - o zgrozo! Dziwi mnie jedno-Espero to solidny, silny konstrukcyjnie samochod, b.dobrze wyposazony i bezpieczny, ale konstruktorzy cos nie mysleli do konca nie montujac tylnej wycieraczki czy nie dorabiajac recznego otwarcia klapki wlewu paliwa np. na kluczyk. |
lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2008-02-08 12:40:21
Przecież to sedan to po co mu tylna wycieraczka? Tylną wycieraczkę montuje się w tych autach, które mają krótki zwis tylny przez co tylne szyby są podatne na chlapanie wody [kombi lub hatchback]. |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2008-02-08 12:58:54 Może pomUc restart centralki. Wyjmujesz wszystkie kable z centralki i po 2-3 minutach (a może i od razu?) wkładasz z powrotem. Jak masz podstawowy, tani alarm, to można jeszcze raz zakodować piloty. Ja dałem 10 zł za zakodowanie pilotów w zeszłym roku. Wiem, że w tych tanich alarmach często się to zdarza. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-02-08 12:59:58
Rolety bagażnika, kratki za siedzeniami pasażerów i relingów... Bóg Cię opuścił! Co do blokady wlewu paliwa, to w 2 sekundy ściągasz plastiki bagażnika i ręcznie otwierasz wlew. W złomgunie nawet w manualu jest podobna operacja opisana. Aha... pytanie dodatkowe to gdzie najpierw płacisz, a później lejesz... w ZSRR i na Neste, ale na Neste trzeba kartą płacić, to problemu nie będzie. Kasa na koncie się zablokuje i za 2 dni odblokuje. Z gotówką to nie pamiętam jak jest... chyba odsyłają na konto po interwencji. |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2008-02-08 14:37:24
Odrobinka oleju na bolec załatwi sprawę.
A przy okazji. Obeznie tylne wycieraczki można spotkać również w sedamach i to nie koniecznie w francowatych |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-02-08 14:53:37 np. mondeo
A co do pilota, to jest jeszcze taka możliwość. Jeżeli pilot ma antenkę (wysuwaną) to należy ją wysunąć i koniec przyłożyć do ust
Poważnie
Ludzkie ciało ma podobną rezystancję własną co niektóre antenki w pilotach alarmów, przez co zwiększa się ich zasięg. A najlepiej wybrać usta, gdyż tam jest najcieńsza skóra i jest to jedna część z najbardziej unerwionych
A druga sprawa to może pora oddać auto do elektryka lub zmienić alarm
Już dawno nie spotkałem się z alarmem w którym są dwie baterie w pilocie |
nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2008-02-08 14:55:06
...na chłopski rozum to tak jakoś dziwnie, bo jak pada akumulator to nic nie powinno działać ...?? |
krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2008-02-08 15:04:48
opcja autoalarmów
B1 może potwierdzić jak mu się autko zamkło jak tylko odłączyliśmy akku coby przekaźnik lampek zamontować |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-02-08 15:46:52
Octavia II, Mazda 6... ale czy to sedan? |
lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2008-02-08 16:13:47
Powtórzę za Wikipedią: "Liftback - typ nadwozia samochodu osobowego zbliżone konstrukcyjnie do samochodu typu hatchback, różniące się nieznacznie - bardziej pochyloną szybą i (czasem niewielkim) nawisem nadwozia za tylnym kołem. W obu przypadkach szyba unosi się jako integralny element pokrywy bagażnika. W wielu krajach pojęcie tożsame z hatchback, aczkolwiek mianem hatchback określa się auta klas niższych, często modele miejskie. Przykładowym samochodem typu liftback jest, często mylona z sedanem, Škoda Octavia. Od sedana odróżnia ją jednak tylna szyba ponoszona wraz z pokrywą bagażnika. Zdarza się że niektóre auta produkowane są w opcji sedan i liftback - często bardzo trudno je od siebie odróżnić na pierwszy rzut oka. Przykładem takiego pojazdu jest druga seria modelu Nissan Primera, Opel Vectra czy Toyota Avensis." Zatem to co ma wycieraczkę z tyłu nie jest sedanem...
BTW: to swoją drogą siejemy tu niezły off topic... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2008-02-08 18:47:03
Gwoli ścisłości to nowy Suberb będzie sedanohatchbackiem bowiem to kierowca będzie decydował jak chce bagażnik otworzyć. A tak wogóle to zawsze byliśmy mistrzami offtopików, za co z innych forów wylatuje się po 3 ostrzeżeniach, a u nas WOLNOŚĆ!!! [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-02-08 18:47:45 ] |