Zasięg pilota

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanko, co zrobić żeby pilot działał co najmniej na 5m. bo muj działa na jakieś 2m. góra. Gdzie jest przyczyna? z góry dzięki

zmienić baterię

ewentualnie poszukać centralki i rozwinąć antenę

Cytat:
2008-02-07 20:37:13, Jaz pisze:
bo muj działa na jakieś 2m. góra.

W zestawie liter "muj" jest główna przyczyna!

Cytat:
2008-02-07 20:37:13, Jaz pisze:
Witam mam pytanko, co zrobić żeby pilot działał co najmniej na 5m. bo muj działa na jakieś 2m. góra. Gdzie jest przyczyna? z góry dzięki

przyczyna zapewne jest baeria... tak jak wczesniej pisano

Cytat:
2008-02-07 22:16:02, grzeskoespero97 pisze:
przyczyna zapewne jest baeria...

Etam... muj pilot również ma problemy!

Baterie wymienione bo w moim pilocie są 2, a gdzie szukać centralki może ktoś podpowie

przyłoż do skroni pilota

poważnie piszę

Cytat:
2008-02-07 23:17:37, Kolber7 pisze:
przyłoż do skroni pilota poważnie piszę

Koliberku,czego kolegę na minę wsadzasz. To nie zadziała

Nie napisałeś,że należy być skierowany w stronę samochodu i szeroko otworzyć gębę.

Cytat:
2008-02-07 23:06:28, Jaz pisze:
a gdzie szukać centralki może ktoś podpowie

Tam gdzie ją założył monter, bowiem pilotowe sterowanie nie było w standardzie. Ja obstawiam przy (za plastixową obudową)/nad(pod deską rozdzielczą) lewą nogą kierowcy. W ostateczności przy prawej nodzie pasażera (za plastixową obudową również).

Ja tez mam czasami w tym cholerstwem problemy-drugi zapasowy pilot mimo zmienienia baterii wogule nie dziala a pierwszy to jak mu pasuje. Choc oba maja nowe baterie! Najgorsze to co mnie spotkalo z eletryka w espero to, ze jak padl mi akumulator to automatycznie zamykaja sie drzwi,wariuje radio, i migaja swiatla. A druga rzecza-nie zycze nikomu- to na stacji benzynowej zaciela sie mi klapka wlewu paliwa kiedy juz zaplacilem za paliwo - o zgrozo! Dziwi mnie jedno-Espero to solidny, silny konstrukcyjnie samochod, b.dobrze wyposazony i bezpieczny, ale konstruktorzy cos nie mysleli do konca nie montujac tylnej wycieraczki czy nie dorabiajac recznego otwarcia klapki wlewu paliwa np. na kluczyk.

Cytat:
2008-02-08 12:28:10, flykrzysiek pisze:
...ale konstruktorzy cos nie mysleli do konca nie montujac tylnej wycieraczki...

Przecież to sedan to po co mu tylna wycieraczka?
Tylną wycieraczkę montuje się w tych autach, które mają krótki zwis tylny przez co tylne szyby są podatne na chlapanie wody [kombi lub hatchback].

Może pomUc restart centralki. Wyjmujesz wszystkie kable z centralki i po 2-3 minutach (a może i od razu?) wkładasz z powrotem. Jak masz podstawowy, tani alarm, to można jeszcze raz zakodować piloty. Ja dałem 10 zł za zakodowanie pilotów w zeszłym roku. Wiem, że w tych tanich alarmach często się to zdarza.

Cytat:
nie montujac tylnej wycieraczki czy nie dorabiajac recznego otwarcia klapki wlewu paliwa np. na kluczyk.

Rolety bagażnika, kratki za siedzeniami pasażerów i relingów... Bóg Cię opuścił!
Co do blokady wlewu paliwa, to w 2 sekundy ściągasz plastiki bagażnika i ręcznie otwierasz wlew. W złomgunie nawet w manualu jest podobna operacja opisana.
Aha... pytanie dodatkowe to gdzie najpierw płacisz, a później lejesz... w ZSRR i na Neste, ale na Neste trzeba kartą płacić, to problemu nie będzie. Kasa na koncie się zablokuje i za 2 dni odblokuje. Z gotówką to nie pamiętam jak jest... chyba odsyłają na konto po interwencji.

Cytat:
... na stacji benzynowej zaciela sie mi klapka wlewu paliwa ...

Odrobinka oleju na bolec załatwi sprawę.

A przy okazji.
Obeznie tylne wycieraczki można spotkać również w sedamach i to nie koniecznie w francowatych

np. mondeo

A co do pilota, to jest jeszcze taka możliwość.

Jeżeli pilot ma antenkę (wysuwaną) to należy ją wysunąć i koniec przyłożyć do ust
Poważnie
Ludzkie ciało ma podobną rezystancję własną co niektóre antenki w pilotach alarmów, przez co zwiększa się ich zasięg.
A najlepiej wybrać usta, gdyż tam jest najcieńsza skóra i jest to jedna część z najbardziej unerwionych

A druga sprawa to może pora oddać auto do elektryka lub zmienić alarm
Już dawno nie spotkałem się z alarmem w którym są dwie baterie w pilocie

Cytat:
......Najgorsze to co mnie spotkalo z eletryka w espero to, ze jak padl mi akumulator to automatycznie zamykaja sie drzwi,wariuje radio, i migaja swiatla.............

...na chłopski rozum to tak jakoś dziwnie, bo jak pada akumulator to nic nie powinno działać ...??

Cytat:
2008-02-08 14:55:06, nawigator5 pisze:
...na chłopski rozum to tak jakoś dziwnie, bo jak pada akumulator to nic nie powinno działać ...??

opcja autoalarmów

B1 może potwierdzić jak mu się autko zamkło jak tylko odłączyliśmy akku coby przekaźnik lampek zamontować

Cytat:
2008-02-08 14:37:24, kisztan pisze:
Obeznie tylne wycieraczki można spotkać również w sedamach i to nie koniecznie w francowatych

Octavia II, Mazda 6... ale czy to sedan?

Cytat:
2008-02-08 15:46:52, piotr_ek pisze:
Octavia II, Mazda 6... ale czy to sedan?

Powtórzę za Wikipedią:

"Liftback - typ nadwozia samochodu osobowego zbliżone konstrukcyjnie do samochodu typu hatchback, różniące się nieznacznie - bardziej pochyloną szybą i (czasem niewielkim) nawisem nadwozia za tylnym kołem. W obu przypadkach szyba unosi się jako integralny element pokrywy bagażnika. W wielu krajach pojęcie tożsame z hatchback, aczkolwiek mianem hatchback określa się auta klas niższych, często modele miejskie.

Przykładowym samochodem typu liftback jest, często mylona z sedanem, Škoda Octavia. Od sedana odróżnia ją jednak tylna szyba ponoszona wraz z pokrywą bagażnika.

Zdarza się że niektóre auta produkowane są w opcji sedan i liftback - często bardzo trudno je od siebie odróżnić na pierwszy rzut oka. Przykładem takiego pojazdu jest druga seria modelu Nissan Primera, Opel Vectra czy Toyota Avensis."

Zatem to co ma wycieraczkę z tyłu nie jest sedanem...

BTW: to swoją drogą siejemy tu niezły off topic...

Cytat:
2008-02-08 16:13:47, lothaar pisze:
Od sedana odróżnia ją jednak tylna szyba ponoszona wraz z pokrywą bagażnika.

Gwoli ścisłości to nowy Suberb będzie sedanohatchbackiem bowiem to kierowca będzie decydował jak chce bagażnik otworzyć.
A tak wogóle to zawsze byliśmy mistrzami offtopików, za co z innych forów wylatuje się po 3 ostrzeżeniach, a u nas WOLNOŚĆ!!!

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2008-02-08 18:47:45 ]