Żarówki pseudo ksenon pytanko??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko nasze espera maja lampy h1 z tego co pamietam zgadza sie?? A o co chodzi. Mam bardzo zmatowione reflektory, polerowałem je już ale to nic nie daje, mam założone żarówki plus 50% a światła mam kiepskie. Zastanawiam się nad kupnem tego typu żarówek co wy na to ?? czy przy tej mocy nie stopią mi się oprawy?? Warto wogle???

Pod remizą to jest jazda na maxa... ale w Stolycy nie ma chyba remiz.

Jeśli wstrzymasz się ok. tygodnia będę w stanie (a przynajmniej tak sądzę) zrobić Ci porządek z lampkami.

Pamiętaj, że duża częśc żarówek, nawet tych posiadających homologację nie jest wyposażona w filtr UV, co powoduje blaknięcie kloszy lamp.

Polecam zainteresować się prządnymi żarówkami i dobrym przygotowaniem podłoża (czyt. odbłyśnika i klosza lampy) co sprawi, że światła odzyskają swoje pierwotne parametry.

Pozdrawiam - SpeedR

Ok poczekam tylko odbłyski mam ok mam lampy zmatowione

Cytat:
2006-10-31 09:47:14, misiekwwa pisze:
Mam pytanko nasze espera maja lampy h1 z tego co pamietam zgadza sie?? A o co chodzi. Mam bardzo zmatowione reflektory, polerowałem je już ale to nic nie daje, mam założone żarówki plus 50% a światła mam kiepskie. Zastanawiam się nad kupnem tego typu żarówek co wy na to ?? czy przy tej mocy nie stopią mi się oprawy?? Warto wogle???

A przekaźniki na światłach masz zrobione? Bo głównie ten zabieg przynosi ponoć wymierne efekty.

za bardzo nie rozumiem o co chodzi z przekaznikami chcialem wymienic same zarowki pseudo ksenony ewentualnie zrobic cos z kloszami

To podłub trochę na forum - temat przeróbki świateł jest dość obszernie i dokładnie opisany, a z takimi wynalazkami to daj sobie spokój.

Cytat:
2006-10-31 15:47:39, misiekwwa pisze:
chcialem ymienic same zarowki pseudo ksenony ewentualnie zrobic cos z kloszami

Pseudo... Toto nawet żarówki nie powinno się nazywać. Ale skoro już bardzo chcesz, to poszukaj oferty, gdzie do żarówek dorzucają DVD na lusterko (lepsze od CD bo ponad 4,5 GB danych z radarów potrafi wyłapać) i świeconce spryskiwacze.

dobra nie wazne poczekam tydzien moze cos sie koledze uda zrobic bo w nocy to na czuja jezdze

Ja mam podobne pseudo ksenony w miom autku i powiem że nocą nie jest za ciekawie. Mają kolor niebieskawy, dawane swiatło jest słabe praktycznie nic nie widać. Po prostu lepiej kupić porządne ksenony albo zamontować orginalne H1 niż jakieś tam tandety. Pozdro.

Dzieki za wszystkie rady. Musze cos z tym zrobic bo w koncu kiedys kogos w nocy w poza obszarem zabudowanym zdejme. Juz w kaszlu mialem kiedys lepsze swiatla.

Cytat:
2006-10-31 11:17:27, SpeedR pisze:
Jeśli wstrzymasz się ok. tygodnia będę w stanie (a przynajmniej tak sądzę) zrobić Ci porządek z lampkami. ..."

Łukasz!.....UMARŁEM ze śmiechu...

Klubowicze z Elite wiedzą pewnie o co chodzi ?

Bogadan to mnie uświadom by nie wyszło na to ze nowe lampy bede musial se fundnać

Cytat:
2006-10-31 21:53:38, misiekwwa pisze:
Bogadan to mnie uświadom by nie wyszło na to ze nowe lampy bede musial se fundnać

Nie wiem kto to je Bogadan ale odpowiem za niego ...W łapkach SpeedeRa jesteś naprawdę bezpieczny /zarówno Ty jak i Twoje auto/ ...o to się Na Pewno Nie Musisz obawiać...

Chodzi o pewną oświetleniową DAWNOOOOOOOOOOOOOO poczynioną ze strony Kolegi S...obietnicę ...ale Ty na pewno nie musisz się o nic martwić

Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-10-31 22:18:39 ]

Sorry za te literówki ale miałem dziś ciężki dzień pół dnia w robocie kłóciłem sie mailowo z jedną nie pojętną babą i już mi sie litery plączą. Ciekawe jaką mi walnie "przeróbkę"?

Te zarowki "pseudo" ksenony to zwykly halogen... tyle ze mają napis XENON albo czasami są "ZENON" Niech Speed'r wyczysci Ci porządnie lampy i załozy porządne zarówki np. Philips Vision + (ja załozylem do zaby takie, jest suuuuuuuper)

Cytat:
2006-10-31 22:05:07, misiekwwa pisze:
Ciekawe jaką mi walnie "przeróbkę"?

Na początek zapewne zdemontuje lampy... za pół roku wymontuje odbłyśniki, za kolejne pół roku założy instalkę do prawdziwych xenonów, minie kolejne pół roku i dołoży do niej żarówki... ogólnie przed 2010 rokiem powineneś mieć wszystko gites

Żadna żarówka nieda Ci tego ,co może dać Ci przekaźnik.

Ja miałem zmieniać żarówki na jakieś lepsze ,ale traf chciał że miałem wolny dzień troche czasu i założyłem przekaźniki .
Efekt zajebisty.

Wcześniej wracając z pracy wieczorem ,jadąc przez wsie musiałem zmieniać na długie .Teraz mijania wystarczają w zupełności .

Poprawką zostały też obięte światła stopu.Teraz jak nacisne to widze rozświetolne na czerwono mordki jadących za mną

Niestety przekrój kabli w instalacji espo pozostawia wiele do życzenia.

Cytat:
2006-11-01 13:07:37, Zerwikaptur pisze:
Żadna żarówka nieda Ci tego ,co może dać Ci przekaźnik.

To swoją drogą... ja nie musialem zakladac przekazników ani w espero ani teraz w Corsie... No chyba ze porwe sie na zarówki 100W ale nie mam tego w planach

Chopy... z jakiegoś powodu poczułem się w tym temacie szykanowany

Mimo wszystko Bogdanowi nie odmówię racji, w kwestii postępu prac nad soczewkami

Biję się w pierś za tę zwłokę i płonne nadzieje

Pozdrawiam - Zaszczuty i szykanowany SpeedR