MotoNews.pl

Rozwiercenie miksera

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam pytanie mam przerobiony mikser na duzo wieksza srednice.
i na niskich obrotach sie super jezdzi ale przy wyzszych brakuje mu troche gazu podczas przyspieszania jak sie jedzie stala predkoscia to nie .czy mozna rozwiercic troche otwory w mikserze aby wiecej gazu wyplywalo czy nie za bardzo mam juz 2.5mm otworki i zastanawiam sie nad 3mm.pozdrawiam

witam.
rozwiercenie otworków nic nie da . prawidłowe działanie mixera i moc silnika zależy od odpowiedniej średnicy zwężki Venturiego, profilu tej zwężki ,średnic otworków, miejsca wejścia gazu do mixera i jego odpowiedniej odleglości od przepustnicy.

No i czy reduktor ma zapas na wysokich obrotach.

moim zdaniem to poszukaj większego orginalnego miksera pod swoje auto-jak są takie wogóle jeszcze.. Taki mikser już jest obliczony co do przepływu.

Witam.
ten fordzik ma 1,3 pojemnosci więc srednica zwężki powinna byc ponizej 30 mm.

Cytat:
2006-10-31 22:38:23, omegafan pisze:
moim zdaniem to poszukaj większego orginalnego miksera pod swoje auto-jak są takie wogóle jeszcze.. Taki mikser już jest obliczony co do przepływu.

ten fordzik ma 1.6 i jest to wersja 105KM jest to wtrysk mechaniczny k-jetronic.
orginalnego na taka srednice 34mm nie chce bo przepustnica ma srednice 70mm wiec na benzynie byla lipa teraz jest tak aby na benzynie mial moc a na gazie jezdzil normalnie
ale jak zwykle chce miec tip top na benzynie i gazie.
pozdrawiam

Jeśli chcesz inwestować w ten samochód to kup sobie BLOS. Jeżeli się zmieści pod maską, to powinieneś być zadowlony. Też ma 70mm średnicy.

Ja w omedze 2.0 miałem mikser 34mm i nie narzekałem, auto zdrowo chodziło i sie rozpędzało na gazie do maksymalnych obrotów. Teraz mam blos, szczerze mówiąc to wielkiej różnicy nie zauważyłem, tylko to że teraz moge stożek mieć założony a przy mikserze jest trudno mieć go.

Jak masz dobrze zrobioną instalke to mikser 34mm wystarczy, no chyba że masz kase to inwestuj w blos. Ale jak zdecydujesz sie na blos to najpierw poczytaj w internecie czy można go zamontować i czy dobrze będzie chodzil pod blos.

pozdrawiam

Witam.
zakładając gaz z góry decydujesz ,że głównym zasilaniem silnika będzie gaz . dlatego także mixer musi być dobrany do prawidłowego zasilania gazowego.
więc średnica 34 mm była jak najbardziej prawidłowa. natomiast strata przy takim mixerze akurat w tym aucie zrobiła ci maxymalnie spadek mocy na benzynie ok. 5 KM. sprawdzone na hamowni.

Cytat:
2006-11-05 19:41:02, gryzonxr3i pisze:
ten fordzik ma 1.6 i jest to wersja 105KM jest to wtrysk mechaniczny k-jetronic. orginalnego na taka srednice 34mm nie chce bo przepustnica ma srednice 70mm wiec na benzynie byla lipa teraz jest tak aby na benzynie mial moc a na gazie jezdzil normalnie ale jak zwykle chce miec tip top na benzynie i gazie. pozdrawiam