MotoNews.pl
12Starlet - dławi się, check engine, 1.3 4A-FE (166441/18) - PT

Starlet - dławi się, check engine, 1.3 4A-FE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem ze starletką. Na benzynie nie chce jechać tylko dławi się, a na gazie jezie normalnie tylko zapala się check engine. Były podejrzenia że to aparat zapłonowy ale po podstawieniu 2 innych wciąż jest tak samo. Może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać. Acha jest to silnik 1.3 4E FE. Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2006-11-21 21:29:33 ]
[ powód edycji: temat ]

Cześć
Jaki jest kod błędu?
Tu znajdziesz instrukcję jak sprawdzić klik

Cześć kod błędu to 14.

To chyba to:
14 Brak sygnału potwierdzenia (IGF) z modułu zapłonu.

Cytat:
2006-11-21 22:48:13, lew27 pisze:
To chyba to: 14 Brak sygnału potwierdzenia (IGF) z modułu zapłonu.

Zobacz gdzie sie gaziarze wpieli z sygnalem o obrotach silnika,i czy nie jest przelamany kabel w miejscu lutowania,lub czy reduktor gazu nie przetarl gdzies wiazki silnikowej,lub wypnij kostke z urzadzenia gazowego i sprawdz czy dalej utyka.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Gaz był odpinany i dalej źle, najciekawsze jest to że jak silnik nie złapie temperatury to jest ok, a druga sprawa to jak jest ciepły to do przodu nie można ruszyć a na wstecznym jeździ ok. Dzisiaj byłem u elektryków i oni założyli swój aparat zapłonowy z moją kopułką i było ok ale chcieli za niego 800zł, więc narazie ich odpuściłem bo taki aparat można kupić w innych miejscach za 150zł i następnie sprawdziłem na dwóch innych aparatach z normalnie jeżdżących samochodów i jest źle, boje się,że chcieli mnie naciągnąć na ten aparat, a problem tkwi gdzie indziej. Po jeździe na tym ich aparacie na którym było wszystko ok, przy mnie wyjęli go i założyli mój i proble zniknął, ale dlaczego na tych dwóch innych ''dobrych'' aparatach też jest źle, może to kwestja jakiegoś ustawienia. Pozdrawiam i dziękuje

Wszystko jasne parownik przetarł wiązke silnikową , dzięki za pomoc. pozdrawiam

Bigelektron miał rację... ...wszędobylskie partactwo