Szarpanie skoda fela 1,6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!
Pisze bo mam problem z moja skodą. Gaz mam w aucie już 3 lata i dotąd wszystko było ok. Od jakiegoś miesiąca na benzynie pracuje bez zarzutu, natomiast na gazie szarpie silnikiem podczas przyspieszania. Dzieje sie tak i przy zimnym i przy gorącym silniku. W instalacji gazowej wymieniono wielozawór, reduktor, komputer i nadal jest to samo. Przepustnica wyczyszczona, swiece też nowe i nic to nie dało. Pomóżcie dobrą radą.

witam.
Wygląda m,i to na cewkę albo czujnik halla.

Witam raz jeszcze. Dzięki croma1 było podejrzenie cewki ale sprawdzili i działała, a no i zapomniałem dodać że czujnik też nowy. Ale pozwole sobie sam napisać odpowiedź bo po wielu perturbacjach samochodzik znów pięknie śmiga na gazie. Mianowicie przyczyna leżała w filtrze gazu. Nie wiem czy komuś się to już zdarzyło ale mój po rzejechaniu jakichś 5 tys. i upływie około 3 miesięcy, nie nie nie zabrudził się o nie. Żeby było śmieszniej pękł na pół. Gazownik sie bardzo bardzo dziwił ja zresztą też. Ot i przyczyna. Wiadomość dla wnikliwych - pękł plastikowy szkielet na którym jest materiał filtrujący. Zaznacze jeszcze, że to nie gazownik na to wpadł ale ja sam po rzeczytaniu na tym forum posta już nie pamiętam czyjego, w którym było na pisane, że przy bardzo zabrudzonym filtrze samochód może zachowywać się jak "kangur" przy przyspieszaniu. Czyli forum przydało się. Co prawda filtr nie był brudny, ale to w nim tkwił problem. Pozdrawiam.

witam.
dzięki za info. i życzę przyjemnej jazdy na gazie.

andrios--kur...a jeg....o ma...c ,a kto Ci zwróci koszty tej partaniny?Ja też miałem problemy z gazownikiem ,jak widać są w sród nich i ludożercy finansowi.