Problem z ogrzewaniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

W związku z coraz niższymi temperaturami na dworze zaczołem się podgrzewać w samochodzie.Wszystko ładnie pięknie ciepłe powietrze idzie na nogi jak przestawie to na szyby na boczki ale ze środkowych wylotów powietrza cały czas wali mi zimne powietrze.Gdzie może leżeć przyczyna??Jeżdze omegą A 90 rocznik 2 litrowa.

Dziękuje

Jak u ciebie ze środkowego leci zimne powietrze to tak ma być. Jest to tzw. fresh air. Też tak mam i większośc omegowców tak ma.

pozdrawiam

a klime masz? :> Jak nie to wszystko OK

heeh no ja też szukałem ciepłego powietrza w środkowym i tu nic zimne

Ja dodam że bardzo brak mi teraz "fresh air'u" w jeździdle. Może na mieście tego się nie odczuwa, ale już w trasie tak. Jadąc przy włączonym ogrzewaniu, zamkniętych szybach bo leje, spieczonej gębie od suchego ciepłego powietrza "fresh" był wybawieniem. To bardzo doby pomysł projektantów.

Cytat:
2006-11-07 09:31:11, Solltys pisze:
Ja dodam że bardzo brak mi teraz "fresh air'u" w jeździdle.

To taka kara dla tych co pozbywaja sie omeg

u mnie ze srodkowego leci cieple powietrze, ale znacznie chlodniejsze od bocznych. Pamietam ze jak przegladalem archiwum, to bylo tak:
Omy z klima maja inna nagrzewnice i ze srodkowego leci cieple
Omy bez klimy ze srodkowego leci chlodne.
ale moze mnie pamiec myli

Cytat:
2006-11-07 15:56:06, fatboy82 pisze:
Pamietam ze jak przegladalem archiwum, to bylo tak: Omy z klima maja inna nagrzewnice i ze srodkowego leci cieple

Nagrzewnice sa identyczne Roznica polega w samej konsoli wentylacyjnej

aha dobrze wiedziec, ale efekt taki jak opisywalem? :>

Proponuję dogłębnie użyć szukaczki mamy już parę tematów zgłębiających problem choćby tu ->Jeszcze trochę o ogrzewaniu w Omie A.