MotoNews.pl

MK7 szukam info o klamkach wewn., linkach itp

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi mi o to, że powolutku przymierzam się do przeróbki wnętrza...
Mam już boczki mk7 i zaczynam sie z nimi bawić

Zastanawia mnie tylko co jeszcze musze dokupić, żeby to poskładac w mk5..
klamki napewno, ale jak jest z linkami ??
czy jakieś inne plastiki, uchwyty itd potrzebuje ??
Może ma ktoś foto rozebranych drzwi mk7 i wszystkich części w okolicy klamki wewnętrznej ?

Niestety efekty najwcześniej na wiosne bo sporo roboty mnie czeka :]

up :]

Napewno zamek z MK6 jest taki sam jak w mk7, nie wiem jak to się ma do MK5. Drzwi z tego co widzę chyba się nie różnią (MK5 z MK6?) Linka jest taka sama. Napewno inne jest mocowanie klamki wew. Ale sama linka pasuje, z jednego do drugiego. w MK6 jest prostokątny plastik w którym jest osadzona oś klamki, w MK7 podobnie ale ma inny kształt ze względu na owalny otwór w tapicerce MK7. Jak będę miał okazje to zrobie zdjęcie. Jak bym wiedział wcześniej to bym zrobił zdjęce, miałem rozkręcony boczek 3 tygodnie temu. Ale ne ma problemu jak tylko przyswieci słonko to postaram się zrobić fotkę.

widzialem kiedys cabrio mk5 z boczkami mk7 i wszystko dzialalo, podobno trzeba tam jakas blaszke tez od mk7 zaporzyczyc gdzies przy uchwycie, dokladnie nie wiem bo ja sie jeszcze za ta przerobke nie bralem, sa niestety wazniejsze sprawy w essim :/

ta blaszka to pewnie od mocowania uchwytu do zamykania drzwi, mk5 ma na 2 srubach a mk7 na jednej i w innel płaszczyznie.

najbardziej mnie klaki interesuja tzn czy
linki od mk7 podejda mi do zamka mk5,
bo chyba tak latwiej niż linke mk5 do klamki mk7 :]

Tak wygląda zamek z linką MK7 i MK6, możesz sobie porównać z własnym.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

[ wiadomość edytowana przez: jerico dnia 2006-11-06 18:00:17 ]

Dzięki
Kurde wyglada identycznie jak mój :]
Chyba musze poprostu kupić klamke i sie przekonać..

a jak jest z samą klamką ??
mk5 ma klamke w obudowie i taka gąbke dookoła, a potem na wierch maskownice...
Ile części i jakich jest w mk7 ?

Sama klamka to wiadomo jak wygląda w MK7, razem z nią jest oś obrotu, która jest osadzona właśnie w takiej prostokątnej obudowie z plastiku. Na to wszystko to juz tylko tapicerka, oraz dodatkowy plastik pod klamkę. Zobrazowałbym go jako połowa jajka z wycięciem na klamkę, przykręcany jednym wkrętem. Jak nie masz u kogo zobaczyć to mogę strzelić fotke.