| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
sterciu wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-11-11 19:24:30 otóż robiłem mały remont auta z ojcem i siedzieliśmy po nocach prawie przez miesiąc zeby go zrobić i przez to nie miałem kiedy na forum wejsc nawet a jak miałem chwile to albo spałem albo próbowałem w srodku nocy jakiś film obejrzec
oceńcie sami jak wyszło
odrazu sorki za ilosc zdjęc , wiem ze to nie wskazane ale specjalnie wrzuciłem miniatórki a wrzuciłem tyle bo wszystko usuwam zaraz z aparatu , ale mysle ze z miniaturkami nie bedzie problemu
A wiec w ostatnim czasie robiłem remont Citoena C25 własciwie to wstawiane był progi oraz ogólnie konserwowany i podłatany , oraz kilka wgięc usuniętych , zostały mi jeszcze tylko drzwi prawe do podmalowania bo baranka białego mi zabrakło ale to juz pózniej mozna zrobić , teraz musze wymienic wkońcu pomę wody w Carinie bo padła mi juz jakiś miesiąc temu i jestem bez auta
kilka fotek : próg pod drzwiami lewymi od kabiny przed
po
wgięcie , drzwi nie robiłem bo najlepiej było by je zrobic przy sciągnieciu z auta a pozatym to nie przeszkadza , nawet jakby był malowany cały co pewnie bedzie to i tak moze byc wgiętny na drzwiach a jak bedzie pomalowany to nie bedzie sie tak rzucac w oczy
tylny próg który okazało sie po ostukaniu ze cały odleciał , trzymała go tylko farba a wiec cały az do tylnej scianki był wstawiany
nadkola w srodku okazało sie ze po oklepaniu mają dziury ale to wada fabryczna w tych modelach i wsumie rzadko który nie ma ich skorodowanych a wszystko przez to ze od drugiej strony jest tak bele jak babrycznie przygrzane na kilka zgrzewów mocowanie amortyzatora
tylny prawy próg , juz lepszy był od lewego bo wyszły dwie dziury które sie połatało , wgięty nad progiem był przy kle a wiec tez został wyklepany zaszpachlowany i zamalowany barankiem
nadkole tylne prawe , widac ktoś zarysował a ze rysa do gołej blachy była i nie zamalowana zaraz to zaszła rdzą
zarysowane drzwi przesówne i wgięte przy tym zarazem oraz próg pod tymi drzwiami gdzie okazało sie ze po oklepaniu młotkiem pół go nie było tak jak z przodu a wiec tez był wstawiany
próg z prawej strony pod drzwiami , najgorzej było zrobic profile zaraz za uszczelką z prawej jak i lewej strony mozna powiedziec próchno było zamiast tych profili
widok z prawej strony przed remontem i po remoncie
widok z tyłu
konserwacja oczywiscie tylnych drzwi oraz bocznych przesównych tez była , tak jak pisałem zostało mi tylko zakonserwowanie prawych drzwi od kabiny
[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2006-11-11 19:28:58 ] [ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2006-11-11 20:41:10 ] |
sterciu wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-11-11 19:26:20 nie tylko Rsuchy hak malował w Cari ja tez no i oprócz haka zderzak tylny i pod nim oczywiscie barankowane było ale bedzie trzeba jeszcze od spodu pas blachy dospawac poniewaz w niektórych miejscach wyszły dziurki do progu tego pod tym zderzakiem ale to juz jak sie go zarejestruje
drzwi boczne po otwarciu , wsumie tu kawalątek progu brakowało a tak został tylko zakonserwowany oczywiscie baranem i przy tym tez kawałek podłogi
styk przez który centralny zamek w całym aucie nie chciał działac , pozaty miał najprawdopodobniej przez to spaloną centralkę od centralnego , przewody nie były podłączone i były zwarte , teraz juz wszystko działa jak nalezy
podłoga z niego z przestrzeni ładunkowej same dechy oczywiscie bez tej palety , paleta tylko tak rzucona na nie , teraz bedzie miał kładzioną płytę pewnie jakąs
kazde nadkole zostało dokładnie wyczyszczone , tam gdzie rdza sie pojawiła oszlifowane do czystej blachy , zapodkładowane i pomalowane białym barankiem
drzwi tylne dołem oczywiscie tez baranem zajechane
zderzak przedni który równiez skorodowal wczesniej mielismy z ojcem podobnego busa tylko Peugeota J5 z 1988 w wersji Maxi i zderzak był cały pomimo ze duzo starsze auto było , jedynie prostowany nie jeden raz i szpachlowany ale nigdy nie skorodowany
pomalowany po zrobieniu czarnym barankiem i pózniej jeszcze czarną farbą akrylową , wyszeł prawie z wyglądu jak by był z plastyku
konserwacja lewych drzwi przednich w srodku i od wewnątrz zresztą jak wszystkich drzwi
miejsce na akumulator , jak to z metalem bywa , od kwasu akumulatorowego troche przyrdzewiałe było , teraz zostało wyczyszczone z rdzy , najpierw podkładem zaciągniete i pomalowane oczywiscie czarnym barankiem bo czym innym
i tutaj podczas spawania progu , mój ojciec spawał , mozna powiedziec wykonywał metaloplastykę a ja szpachloplastykę i byłem malarzem
tutaj widac dolną linię progu pod drzwiami przesuwnymi ze jest troche nirówna ale to dlatego ze brakowało tam tez troche jego i blachę sami gieliśmy a wiec wiadomo bez giętarki tylko mają do dyspozycji młotki i imadło to sie idealnie nie dognie , zresztą wszystkie progi sami profilowaliśmy , wszystkie wstawki łącznie z prgami były robione z blachy 1,5mm a wiec mozna powiedziec mały czołg wyszedł w tych miejscach
|
Suchy (M) Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-11-11 20:03:03 heh normalnie skopiował posty
nie wiem w którym odpisywac usparawiedliwiony |
profil-usunięty | 2006-11-11 20:34:59 Jako że w ogole nie wiem o czym Ty w tym wątku piszesz to jedyne co napisze to to co Suchy, że jestes usprawiedliwiony. |
sterciu wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-11-11 20:41:35 no dobra zmieniłem troche temat |
profil-usunięty | 2006-11-11 20:45:59 Dla mnie nawet po zmianie tematu to wszystko jest czarną magia.... ![]() |
sterciu wypożycz kampera !!! dolnyśląsk lub wielkopolska | 2006-11-11 21:29:20 wiem ze na sprawach samochodowych sie nie znasz a wiec rozgrzeszona jestes
chodzi o to co robiłem przy tym aucie i co mi zajeło tyle czasu ile zajeło czyli wspawywanie nowych progów i łatanie dziur które były pózniej szpachlowanie szpachlą do równego i malowanie ..... wiem nadal to czarną magią jest dla Ciebie pewnie ![]() |
CzapCzap | 2006-11-11 21:42:00 No Sterciu juz sie nam wyspowiadales |
Suchy (M) Yaris, Carina i Aven ... SPAM | 2006-11-11 22:25:27
to ja stercia usprawiedliwiałem |