Chłodnica do MKVI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuje jakiejś porady na temat chłodnicy i renowacji ponieważ leje mi sie na poszyciu z prawej strony stojąc frontem do przedziału silnikowego.

Sprecyzuj, gdzie po poszyciu, na łączeniu ?? Daj zdjęcie najlepiej.
Jak na łączeniu to raczej wymiana, jak tylko te kanaliki to można to naprawić poprzez zatkanie i zalutowanie tego cieknącego.
Nie stosuj magicznych uszczelniaczy w płynie lub proszku, bo na 80% do kosztu naprawy/zakupu chłodnicy doliczysz wymianę nagrzewnicy.

Pozdrawiam.

Cytat:
2006-11-08 09:37:25, OskaRGD pisze:
Sprecyzuj, gdzie po poszyciu, na łączeniu ?? Daj zdjęcie najlepiej. Jak na łączeniu to raczej wymiana, jak tylko te kanaliki to można to naprawić poprzez zatkanie i zalutowanie tego cieknącego. Nie stosuj magicznych uszczelniaczy w płynie lub proszku, bo na 80% do kosztu naprawy/zakupu chłodnicy doliczysz wymianę nagrzewnicy. Pozdrawiam.

Dzięki za pomoc odezwe sie jak coś zrobie

Cytat:
2006-11-08 09:25:52, waldasal1977 pisze:
Potrzebuje jakiejś porady na temat chłodnicy i renowacji ponieważ leje mi sie na poszyciu z prawej strony stojąc frontem do przedziału silnikowego.

właśnie wróciłem od speca od chłodnic i stwierdził że chłodnica z mojej furki jest jednorazowa i jest potrzeba wymiany na nową - hehehe? Narazie zdecydowałem jeździć i dolewać płynu jakoś przeżyje,ale jak już sie rozwali to nie bede miał innego wyjścia.Pozdrowienia dla klubowiczów.HEJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kup używke za 100 pln i bedzie git. Wymienia sie ja od dolu po odkreceniu belki na ktorej stoi chlodnica

Cytat:
2006-11-08 14:54:41, Pawol pisze:
Kup używke za 100 pln i bedzie git. Wymienia sie ja od dolu po odkreceniu belki na ktorej stoi chlodnica

Dzięki za rade właśnie sie zastanawiałemm jak ją wyjąć i oto odpowiedz ---podpowiedź!!! dzięki.Jak wymienie sto sie odezwe porobie troche fotek moze spłodze jakiś fajowy artykół.

Cytat:
2006-11-08 14:54:41, Pawol pisze:

Dzięki za rade właśnie sie zastanawiałemm jak ją wyjąć i oto odpowiedz ---podpowiedź!!! dzięki.Jak wymienie sto sie odezwe porobie troche fotek moze spłodze jakiś fajowy artykół.