MOV i jego obróbka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Część z was napewno używa tego formatu, jak go obrabiacie w jakich programach i czym go kompresować do avi?? Mam dużo takiego materiału ale zabardzo nie moge coś z nim zrobić

Adobe Premiere zrobisz to wszystko

Witam dawno nie pisałem - tutaj ci pomoge bo sam obrabiam MOV.

Polecam zaopatrzyc ci się w program Xilisoft Video Converter 3 i tam przekonwertujesz najpierw do XviD i później tego XviD przekonwertowywujesz do WMV nie przekonwertowywuj odrazu do WMV bo wtedy z 30 sekund filmu bedzie działo ci tylko 3 pierwsze sekundy reszta nie :/ A jeżeli chodzi o obróbkę to w Windows Movie Maker ale nie jest on za dobry czasem zawiesza się program i możesz utracic cały filmik albo jego połowe tak wiec radze czesto zapisywać. Możesz takze robić takie efekty jak w filmach naszego kolegi ZoLt4rA - ja nie wiem tylko jak zrobić napis w prawym dolnym rogu np. adres swojej strony itd... jeżeli ktoś wie proszę o wytłumaczenie

Try3ek....najprosciej przekonwertujesz mova do avi jesli sciagniesz gdzies QuickTime Playera w wersji PRO, czyli tej platnej, nie darmowej dostepnej na stronie. W tej wersji masz w playerze normalnie opcje Save As i zapisujesz plik jako AVi. Najprostsze i najskuteczniejsze. Taka konwersja via Xvid na WMV to droga totalnie naokolo i zepsuje jakosc. QuickTime Pro zapisuje w niezkompresowanym AVI a potem robisz sobie juz z nim co chcesz.

a rzeczywiściew QT Pro jest taka opcja, ma ktoś moze jakiegoś craka by działał normalnie jako pro, albo instaleke?? Bo samą obróbką jak będe mieć avi to większego problemu nie ma, pinacle studia, albo magic miusic meiker tak jest całkiem miły program do obróbki video.

poszukaj na emule'u. wpizdu tam tego jest

zobacz to obsługuje mov i darmowy
do konwersji używałem też ivideomax