Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Smiglo Opel Kadett Gdynia | 2008-03-04 19:07:12 Mam Kadetta E '90 1.4i 3D z zajechanym silnikiem i skrzynia biegow ale jakos tam sie toczy. Siostra ma Astre F '97 1.4i 4D z pieknym wychuchanym silnikiem i skrzynia. Ale zycie takimi prawami sie rzadzi ze Astra dostala po dupie (a raczej w dupe) i nikt jej juz nie naprawi, no i szkoda byloby zeby taki cacus silnik i skrzynia sie zmarnowaly na szrocie. No i nie powiem ze mam pewna pokuse zeby zrobic taki myk, coby przelozyc silnik i skrzynie z Astry do Kadetta i na odwrot (tyle ze w Astrze tylko przykrecic byle sie trzymal na tej lawecie jak bedzie jechac). I teraz powiedzcie mi jak maja sie mocowania, elektryka i te wszystkie bajery czyli czy taka przekladka jest w ogole mozliwa bez nadmiernych (a najlepiej zadnych przerobek)? A jesli tak to orientujecie sie czy jest to koszt (sama robocizna) rzedu 500, 1000 czy ilu tam zlotych? Pozdrawiam i dzieki za pomoc ![]() [ wiadomość edytowana przez: GSI dnia 2008-03-04 19:10:12 ] [ wiadomość edytowana przez: NAZAR dnia 2008-03-12 10:22:35 ] |
![]() Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2008-03-04 19:56:53 Jeżeli pasuje mocowanie to przekładka około 200PLN za sztukę czyli X2 to 400.
Jeżeli dojdzie jakaś przeróbka przy mocowaniu to dolicz około 100PLN od sztuki. A tak nawiasem to zajechany silnik z Kadzia możesz wrzucić na pake do Astry i mówić że był wymontowany bo chciałeś remontować ale okazyjnie kupiłeś inny silnik ![]() |
![]() Smiglo Opel Kadett Gdynia | 2008-03-04 20:09:05 Kurde no to klasa ![]() |
![]() Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2008-03-04 20:27:39 Musisz wziąć wszystko.
Silnik, skrzynia, półosie, poduszki /ale poduszki to lepiej kup nowe/ A żeby rozliczyć sie z ubezpieczycielem to musisz mieć kwit ze złomu że zdałeś auto. Na złomie tylko podają dane z dowodu rejestracyjnego /opczywiście masz ten dokument/ i ilość kilogramów zdanego złomu. Wypisują odpowiedni kwit, idziesz do Wydziału Komunikacji, Ubezpieczyciela i po problemie. Jedna uawga. Dostałem kiedyś kwit wypełniony czarnym cienkopisem i upierdliwa panienka w Wydz. Kom. Uznała że to kssero. I musiałem jeździć na szrot po papierek wypełniony kolorem blue. Niby drobiazg, ale wkurwiający |
![]() wyckosky Pełnoprawny Klubowicz Zafira B elblag | 2008-03-04 22:23:33 swap bardzo prosty bo masz tez sam silnik w obu autach a jak nie pasuje wiązka to przekładasz z jednego do drugiego
Nie pasuje inna pierdoła to tez masz pole do popisu bo masz dostęp do potrzebnych części a ze buda prawie tych samych gabarytów to nawet zawieszenie przednie pasuje !!! ![]() Pozdrawiam magików ![]() |