Zuzycie paliwa - róznice w stosunku do zeszlego roku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MkVII ( Plonski ) 1.3 Emeryt , tylko Pb

Posiadam Essiego juz ponad 2 lata w pierwszym roku spalanie wygladało nastepujaco :
trasa 6 - 6,5 l /100 km w zaleznosci od stylu jazdy i predkosci
miasto 7,2 - 7,5 l / 100 km ze staniem w korkach zima dochodzilo gora do 7,9 i wszytsko

Fakt ze teraz ( w porównaniu do zeszlego roku ) po miescia W-wa jezdzi sie znacznie gorzej korki sa duzo wieksze i czesciej spotykane ale spalanie niestety wzrosło i teraz mam :
trasa 6 - 6,5 l /100 km w zaleznosci od stylu jazdy i predkosci i tu jest co do dziesiatej czesci litra identycznie
miasto ok 9 l / 100 km ze staniem w korkach

Co ewentualnie sprawdzic ??
Wiem ze warunki przejazdu przez miasto generalnie sie pogorszyly i moglo wzrosnac spalanie ale o tyle ( 1,5 litra ) ???stylu jazdy specjalnie nie zmienilem
Spalanie na trasie jest identyczne wiec zastanawiam sie czy jest to wina jakiegos ukladu , gdyby generlanie spalanie w trasie i niescie wzrosło nie mialnbym zadnych watpliwosci

mi tez sie zdaje ze mi spalanie troche wzroslo. ale ja ponad rok temu dolozylem gaz do swojego. spalanie waha mi sie kolo 9,0 do ostatnio 9,07.

nieprzejmujcie sie w przyszłym roku bedzie palił 5 l pb i 7 lpg także głosujmy w wyborach,podobno mają naprawiać drogi,pozdrawiam

Cytat:
kolo 9,0 do ostatnio 9,07

co za dokladnosc

jezeli na trasie pali tak samo jak palil to bym nie szukal usterki tylko mniej zakorkowanych ulic w miescie