Nowe sygnały

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proszę o pomoc opis usterki rozwaliłem jeden sygnał a drugi ledwo zipie postanowiłem je wymienić załatwiłem sobie 2 pięknie brzmiące sygnały po podłączeniu nie dawały sygnału tylko pukały podłączone pod prostownik trąbiły za uchwyty były przykręcone do imadła szukałem w postach tematach i nic

może nie sygnały ledwie zipią tylko kable i dają za małą moc prądu ja tak miałem przez aku działały ok a w instalacji nie chciały tylko pukały. To jest typowa usterka Espero.

Cytat:
2006-11-22 21:21:09, malin2 pisze:
może nie sygnały ledwie zipią tylko kable i dają za małą moc prądu ja tak miałem przez aku działały ok a w instalacji nie chciały tylko pukały. To jest typowa usterka Espero.

Jest cos w tym, bo przykręciłem je i zacząłem kombinować wziąłem – z aku. na sygnał i zatrąbił to, jaki jest na to sposób by było ok

przeczysc zlacza i jesli przez uchwyt ma mase to tez przeczysc

Cytat:
2006-11-22 23:20:48, maskekk pisze:
przeczysc zlacza i jesli przez uchwyt ma mase to tez przeczysc

to zrobiłem jako 1 rzecz i nic tylko klika

tak apropos
trąbki mają podany na stałe +12V, przekaźnik podaje masę do trąbienia.
Awaria występuje najczęściej pod zderzakeim w miejscu, gdzie przewody się rozgałęziają na pierwszą i drugą trąbkę.
Po kilku latach na skutek działania soli i wilgoci zamiast przewodów masz zielony pył.

Cytat:
2006-11-23 00:09:56, Robert_S pisze:
tak apropos trąbki mają podany na stałe +12V, przekaźnik podaje masę do trąbienia. Awaria występuje najczęściej pod zderzakeim w miejscu, gdzie przewody się rozgałęziają na pierwszą i drugą trąbkę. Po kilku latach na skutek działania soli i wilgoci zamiast przewodów masz zielony pył.

nie było by sprawy gdyby stare tez miały ten problem ten jeden co jeszcze działał to trabił na 1 i na 2 kanale tylko cieńko bo miał uszkodzona małżowine

Cytat:
2006-11-23 00:22:07, markon pisze:
nie było by sprawy gdyby stare tez miały ten problem ten jeden co jeszcze działał to trabił na 1 i na 2 kanale tylko cieńko bo miał uszkodzona małżowine

No taaaa...dobrze , jak widzę, radziłem ...wal DO ELEKTRYKA ...ale Ty swoje ...no cóż ..do lata niedaleko... /zęby też sam sobie leczysz ?? /

A jak już MUSISZ....pociągnij 2 nowe kabelki...od skrzynki bezpieczników przy aku....do klaksonów...i po sprawie...musisz tylko dobrze zlokalizować te stare...wypiąć , wpiąć nowe i hula!

Eeeeh Maniuś Maniuś

Cytat:
2006-11-23 01:07:24, bogdan1 pisze:
No taaaa...dobrze , jak widzę, radziłem ...wal DO ELEKTRYKA ...ale Ty swoje ...no cóż ..do lata niedaleko... /zęby też sam sobie leczysz ?? / A jak już MUSISZ....pociągnij 2 nowe kabelki...od skrzynki bezpieczników przy aku....do klaksonów...i po sprawie...musisz tylko dobrze zlokalizować te stare...wypiąć , wpiąć nowe i hula! Eeeeh Maniuś Maniuś

czemu ja tak daleko od was mieszkam wy napewno sie cieszycie ze tak daleko

Cytat:
2006-11-23 01:07:24, bogdan1 pisze:
/zęby też sam sobie leczysz ?? /

tak jak Espero sam

Maniek zapodaj przekaźnik i sygnał zadziała

Cytat:
2006-11-23 07:29:12, KRECIK0001 pisze:
Maniek zapodaj przekaźnik i sygnał zadziała

napisz mi jak to zrobic??

Dzienki pomocy Cezara na temat przekaźników F18 30A 90376920 Po nitce do kłebka znalazłem ten przekaźnik a własciwie miejsce gdzie powinien sie znajdowac nie było go tam , czy jest morzliwe ze wszystko było ok wczesniej ze sygnałami starymi ?? ze działały bez przekaźnika i czy jest morzliwe ze jak zakupie przekiaźnik i wsadze go w odpowiednie miejsce bedzie ok

to juz koniec mojej pracy poddaje sie ide do elektryka doszedłem do tego ze mam tak poj..... elektryke ze.ho Przekaźnik Lamp Przeciw Mgielnych powinien byc 90057745 jest 90244312 taki sam jak w klaksonie cały zestaw przekaźników obok silnika ma nr 90244312 nic by było w tym dziwnego gdyby on był zastepczy a taki nr nosi przekaźnik od Wentylatora Duza Prędkosc

Cytat:
2006-11-24 23:12:32, markon pisze:
to juz koniec mojej pracy poddaje sie ide do elektryka doszedłem do tego ze mam tak poj..... elektryke ze.ho Przekaźnik Lamp Przeciw Mgielnych powinien byc 90057745 jest 90244312 taki sam jak w klaksonie cały zestaw przekaźników obok silnika ma nr 90244312 nic by było w tym dziwnego gdyby on był zastepczy a taki nr nosi przekaźnik od Wentylatora Duza Prędkosc

...nie widziałem jeszcze na forum bardziej "kosmicznego" wykładu...

Maniek...odwaliłeś takie SCIENCE-FICTION że chyba nikt Cię nie pobije !

[ wiadomość edytowana przez: bogdan1 dnia 2006-11-24 23:21:00 ]

wiem nie wszyscy czaja te numeracje powinienem je opisac ?? teraz mi niezalerzy poprostu elektryk odwalił mi manjane w puszce 5 identycznych przekaźników wiedz ze to nie wyssałem z palca te informacje sa z książki serwisowej jes ktos chetny wyśle 1i 2 tom sory troche zakreciłem