Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() rng17 avensis 7a-fe milanówek | 2010-10-17 05:30:37
szukaj nie w poziomie tylko w pionie ![]() ![]() ![]() |
milco toyota carina e Poznań | 2010-10-18 13:34:43 Dzięki. Odpięcie klemy pomogło jako tako. Ogólnie to myślę, że muszę przede wszystkim wymienić tą część wydechu, w której jest katalizator (i s.Lambda). Bo mam ją pękniętą i dosyć skorodowaną. I jest poklejona zgrubsza tylko. Problem w tym, że za cholerę nie mogę jej dostać. Nowe zaczynają się od 650,- około.(zamienn.) A jeśli chodzi o szroty itp., to wszyscy gdzie dzwonię niechętnie sprzedają. Nie wiem... może wolą utylizować(kat.)(?) |
junior_ek TOYOTA DRIVER Rav4 Żywiec | 2010-10-18 15:05:22
Oni nie utylizują katalizatorów tylko sprzedają dalej. Za stary katalizator można dostać jakieś 100-400 zł. W procesie chemicznym odzyskuje się z nich znaczną część platyny i chyba ród. Kiedyś czytałem, że z 0,5 tony wkładu katalizatora uzyskuje się około 1 kg platyny. Na ten sam kg trzeba by wydobyć jakieś 1200-1500 ton rudy ze znacznej głębokości. Oczywiście do gry wchodzi jeszcze ekologia. Zrobił bym tak. Poszukaj na allgero jakiejś używki- tam najszybciej znajdziesz. W ostateczności kup bez katalizatora- wytniesz go ze starej rury i przespawasz. Jest trochę zabawy, bo muszą się zgadzać łączenia |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2010-10-18 15:30:10
Jedz do specow od wydechow,tam gdzie maja spawacza gazowego,utnie wytnie pospawa i w godzine po robocie. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
milco toyota carina e Poznań | 2010-10-18 15:33:42
No to chyba będzie najlepsze rozwiązanie. Dzięki. |
milco toyota carina e Poznań | 2010-10-18 15:35:53
Niestety na Allegro od kilku miesięcy lipa. Do mojego silnika oczywiście. |