Reduktor ZAVOLI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Bardzo prosze o informacje, czy reduktory ZAVOLI mozna regenerowac, czy sa to "jednorazowki" (taka informacje otrzymalem w warsztacie) ??

Z tego co wiem to można nawet są komplety do regeneracji na allegro.

Dzieki.

Tak wlasnie mi sie wydawalo, ze mnie chcieli rabnac na kase. Zestaw naprawczy to max. 100 zeta, nowy reduktor to ok. 200-300 zeta

Nie koniecznie, zła regeneracja lub złej jakości komplet naprawczy i reduktor też nie będzie prawidłowo działał a koszty wtedy mogą być takie jak nowego reduktora. To też trzeba wziąść pod uwagę i zlecić regenerację warsztatowi, który ma w tym praktykę.

tez slyszalem ze ich sie nie regeneruje tak mi jeden gazownik mowil ze oficjalnie nie moze, ale po robocie jak przyjade to nie bedzie problemu, wiec raczej sie je regeneruje tylko nei wiem czemu nikt tego oficjalnie nie chce robic

Mam właśnie taki reduktor... a może lepiej brzmi... PROBLEM!

Od kilku dni, nie mogę dojść do ładu z wolnymi obrotami...
Ustawiam, przez jakiś czas jest ok, po krótkiej jeździe silnikiem zaczyna telepać.. Po sprawdzałem(uszczelniłem) już wszystkie połączenia podciśnienia itp. i nadal nic... W chwili obecnej, kręcenie śróbką od wolnych obrotów generalnie nic nie daje.. silnikiem cały czas telepie.
Instalacja I generacji, silnik Ford Sierra 2,0 na gaźniku Weber (2 przelotowy), dodam, że na wężu doprowadzającym gaz do miksera mam dwie śruby regulacyjne(osobna dla I i II przepustnicy)
Pytanie, moje sprowadza się do, tego... co jeszcze mogę zrobić z tymi wolnymi obrotami, oraz jak poprawnie ustawić te dwie śruby?
Dzięki z góry za odpowiedź