Amortyzatory, ile za robocizne?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile moze wynisc robocizna za wymiane amortyzatorów Motorcrafta 2 przednich w essim VII?

Cytat:
2006-11-10 11:54:52, mari1981 pisze:
Ile moze wynisc robocizna za wymiane amortyzatorów Motorcrafta 2 przednich w essim VII?

50-100 zł

Mozesz sam zmienic rownie dobrze.
Czasowo ja sie wyrobilem w okolo 1.5h, jedynie co musialem kupic to sciagacz do sprezyn (jakies 30zl chyba wydalem).
Jesli potrzebujesz w tej kwestii porady to moge mniejwiecej zdjecia porobic co rozkrecalem.

Przeszukalem forum i malo sie mowilo o amorkach Motorcrafta. Jak sie one mają w porownaniu z innymi firmami i czy mozna je zalozyc bez obaw. CZy moze lepiej cos z innych firm

Cytat:
2006-11-10 23:07:04, mari1981 pisze:
Przeszukalem forum i malo sie mowilo o amorkach Motorcrafta. Jak sie one mają w porownaniu z innymi firmami i czy mozna je zalozyc bez obaw. CZy moze lepiej cos z innych firm

A dlaczego chcesz inna firme przeciez Motorcrafty to orginał do Forda-ale sprawdz inne firmy może beda tańsze np. Sachsa,KYB,Koni,Bilstein-ja osobiście na przodzie mam KYB a tyły Sachsa i tylko olejowo-gazowe w MKVII to obowiązek gdyż na takich auto opuszczało fabrykę.

Ale czy aby na olejowych wiecej nie pojezdze biorąc pod uwage stan polskich dróg??

mój mechanior bierze 100zł

Cytat:
2006-11-11 20:01:51, mari1981 pisze:
Ale czy aby na olejowych wiecej nie pojezdze biorąc pod uwage stan polskich dróg??

Nie ma znaczenia co do przebiegu moje orginały wytrzymały 8lat i 93tys km

Na otarcie łez podam że serwis Forda bieże 240PLN za przód i 360PLN za tył.

Osobiście niedawno wyciągałem tylne amorki i nie wiem za co te 360PLNów, no ale serwis to serws - gwarancja jakości.

Pozdrawiam.