Przywitanie i odrazu pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich forumowiczów jestem tu nowy wiec chciałem sie przywitać, nazywam sie Maciek i jestem ze słupska. Byłem szcześliwym posiadaczem gazu w mb 126 silnik 2,6(automat) mechaniczy wtrysk, instalacja gazu to 1 gen brc. Wszystko było dobrze dopuki nie pijechałem na regulacje do specjalistów i ustawili tak że jak wciskałem stopniowo gaz to silnik wkrecał sie do 1300 obr. i spadał do ok 1000obr.(i zaczynał nierówno pracować) po dodaniu jeszcze gazu wkrecał sie normalnie, i teraz jak ruszam powoli to ma cheć strzelić i czasami strzela, przez co zaczełem jezdzić na pb. Prosze o jakieś sugestje i podpowiedzi
pozdrawiam.

Witam ! Wyglada na nieszczelnosci w dolocie.

Jedz spowrotem i niech to naprawią jak to zepsuli

Cytat:
2006-10-29 23:14:59, rosck pisze:
Jedz spowrotem i niech to naprawią jak to zepsuli

To po pierwsze....

Objaw niestabilnej pracy tuż powyżej biegu jałowego może pochodzić od tego, że membrana 2 stopnia regulacji w reduktorze
jest na biegu jałowym zbyt ściśnieta i nie pracuje a cała dawka pochodzi z kanału obejściowego.
Trzeba to wyregulować tak, zeby membrana była już w zakresie pracy ale większość dawki z kanału obejściowego.

sorry ze nie pisałem ale byłem w niemczech. Obecnie zastanawiam sie na zainstalowaniu blosa, czy ktoś wie gdzie można takie coś założyć np. Gdańsk, i co sądzicie o blosie?
pozdr.

O blosie jest bardzo obszerny wątek, użyj szukajki