Zespolony - brak mijania i drogowych

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Zanim ktoś "łaskawy" odesłe mnie do wyszukiwarki to niech wie, że już z niej korzystałem i przezcytałem 90 % tematów, gdzie była więcej niż jedna standartowa odpowiedź -> zespolony, wyszukiwarka.

Mój problem jest trochę inny:
-pozycyjne mam natomiast mijania wlanczają się wg. ich upodobań tzn. albo od razu po zaświeceniu, albo po kilku sekundach albo po kilku kilometrach. Dodatkowo od wczoraj potrafią zgasnąć podczas jazdy!!! Do tego przy próbie włączenia drogowych gasną i te i te i jadę na pozycyjnych Jedyne światła jaki mi zostają to trzymanie wajchy do siebie ale wtedy raczej oslepiam samochody jadące z naprzeciwka. Czy to sam zespolony czy też może przekaźnik od mijania i/lub drogowych czy nie daj boże skrzynka bezpieczników??

I jeszcze jedno czy da się jakoś na "stałe" zaświecić mijania poprzez zmostkowanie bezpieczników (jeśli tak jakich) bo jestem w pracy i kończe wieczorem a nie chcę wracać na pozycyjnych do domu, zwłaszcza że to ponad 20 km.

Z góry dzięki za wszelkie info.

Pozdrawiam

Bartek

miałem tak ostatno. Jechałem w nocy przez las i zapragnałem włączyć halogeny(nie wiem po co) . Ale właczyłem i zgasło mi wszystko bo sie okazało ze koles miał wyrwane kable a te zrobiły zwarcie. Sprawdziłem bezpieczniki ale to nie to. Podpiąłem kabel do bezpiecznika 30A i zwarłem z bezpiecznikiem od świateł mijania. Wtedy miałem swiatełka i wiedziałem ze awaria jest przed bezpiecznikiem. W razie awarii tak można zrobić choc to może nie najlepsze wyjście

a czy prąd mozna wziaść np z silniczka dmuchawy do swiateł?
kminie zeby zrobić taK JAK SIE włanczało by dmuchawe na któryś bieg to by sie swiatełka zapalały trzeba by tylko kabel od dmuchawy podpiać do swiateł
o albo prąd od klaksona

A czy możliwe jest, że siadły przekaźniki od mijania i drogowych?? Czy to tylko i wylącznie zespolony??