[900]rurka na nagrzewnice

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam domyslam sie ze ta sterczaca rurka w strone tylu to rurka na nagrzewnice czy moge ja zostawic zaslepiona (domyslam sie ze spowoduje to taki efekt jak wylaczone ogrzewanie) czy tez spowoduje to zaklucenie obiegu wody w silniku? prosze o odp bo znalazlem chwile na zrobienie tego i sie spiesze dzieki

opisz dokładniej swój problem, bo z tego nic nie rozumiem

jaka rurka, w którym miejscu??

podejżewam że chodzi mu o rurke która jest przykręcona do głowicy...
dobrze mysle?? jeżeli to ta to podejżewam że to jednak ogrzewanie

pisalem na szybko wiec moze niedokladnie juz precyzuje mam malucha z silnikiem 903 bodajze z pandy albo 127 w tym aucie jak je kupilem termostat byl pusty w srodku -bez wkladu. z pompy wody idzie rura na chlodnice gruba i cienka na podgrzanie gaznika i z niego do termostatu i do zbiornika wyrownawczego a z termostatu gruba do chlodnicy. w aucie nie ma i nie bedzie nagrzewnicy. jak otworze klabe z tylu to z glowicy wystaje zaslepiony kawalek rurki gumowej podejrzewam ze jest to rurka prowadzaca w orginalnym 127 do nagrzewnicy i pytanie: czy po wlozeniu wkladu termostatu bedzie normalnie dzialal maly i duzy obieg wody w silniku czy musze ta rurke gdzies podlaczy moze?

ja tą rurke ma zaślepioną a jeździłem z wkładem i bez wkładu w termostacie i nic się nie działa, jak nie masz termostatu to wali Ci bezpośrednio na duży obieg a jak założysz termostat to bedzie Ci waliło do tej rurki wode ale że rurka jest zaślepiona i termostat się otworzy bo poczuje ciepło