Radio forda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki problem,
ma radyjko fordowskie i chodza mi tylko fale am, fm juz nie
wczoraj wyciagnalem je i cud zaczelo chodzic radio zet i eska, w niebowziety, ze juz po problemie, zaczalem je spowrotem wsuwac i niech to schlag, znowu przestalo odbierac fm , myslalem juz ze je trzasne o ziemie , nie wiem co co tu chodzi, co jest odpowiedzialne za to.....

Antena zewnętrzna lub wtyczka do w/w.

oki dzieki, jutro sprawdze, bo np jak teraz wkladalem radio, to znowu przez 5 sekund gralo, a potem jakby zaczelo tracic zasieg, az w koncu przestalo calkiem

A powiedzcie mi jak grają oryginalne fordowskie radyjka na oryginalnych głośniczkach, czy basiki można podbijać jakoś konkretnie. Ponadto czy wersja z CD odtwarza płytki RW, czy to ma jakiś antishake i w ogóle jakie wrażenia macie. Mam obecnie Clariona jeszcze kasetowca ze zmieniarką ale coś to nie bardzo hula z głośnikami forda. Myślę od jakiegoś czasu tanim sposobem to zmienić a za 3 stówy można juz dostać z CD oryginał, pytanie czy warto? Nadmieniam że nie chodzi mi tu o jakieś niezwykłe doznania albo mega power w stylu ums ums

Cytat:
2006-11-12 19:00:02, Kris75 pisze:
...ale coś to nie bardzo hula z głośnikami forda.

Z tymi głośnikami nic nie będzie hulać ani banglać ani nawet porządnie popierdywać...

Najpierw zastanów się nad głośnikami.

Cytat:
2006-11-12 19:02:29, Wojo pisze:
Z tymi głośnikami nic nie będzie hulać ani banglać ani nawet porządnie popierdywać...

Ja mam już trzeciego Forda + radio Ford i jestem zadowolony. Głośniki wbrew pozorom nie są takie złe. Porażka to tylne głośniki w słupkach kombi. Ponadto radio fabryczne ma funkcje niedostęne albo rzadko spotykane w nie fabrycznych. Ja mam 5000 i planuję zmieniarkę.
pozdrawiam
Arturek

Miałem do czynienia z kilkoma essami z seryjnymi głośnikami (nie chodzi mi o odtwarzacze) i IMHO klapa totalna, zresztą nie tylko w mojej opinii. Nawet kolega ma podpięte pod takowe super radyjko i... co najwyżej brzęczy. Teraz sobie pluje w brodę że za tą kasę mógł wymienić głośniki i drzwi wygłuszyć a radio póki co zostawić w spokoju albo wsadzić jakieś tańsze + zmienić głośniki...

Zimny lut.